A macskától a homárig – A VOUS-lányok elárulták, milyen állatok lennének

A macskától a homárig – A VOUS-lányok elárulták, milyen állatok lennének

Ha vízparton járok, mindig eszembe jut, hogy milyen jó is lenne mondjuk delfinnek lenni, lubickolni egész nap. De legtöbbször mégis a macskám életét irigylem, főleg, amikor a párkányon fekve fürdik a napfényben. Ilyenkor bizony jó lenne cserélni. De vajon mit jelenthet, ha valaki macska, míg más cápa szeretne lenni? A VOUS-lányok elárulták, milyen állatok lennének, Luca, a VOUS viselkedéselemzője pedig elmondta, mit árul el a választás rólunk.

A Metamorfózis teszt

Luca elárulta, létezik a pszichológiában egy Metamorfózis nevű teszt, ami hasonló kérdéssel foglalkozik: „Képzelje el, hogy van egy varázsló, mint a mesékben, aki most elvarázsolja, de szabad választást hagy abban, hogy mivé. Tehát, ha ez a varázsló most egy állattá varázsolná, milyen állat szeretne lenni? Miért?” Ez a teszt szimbólumokkal dolgozik, a válasz pedig megmutatja, milyen vágyaitok és motivációitok vannak, illetve milyen az énideálotok. A választásotok olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amikkel ti is azonosulni szeretnétek – de még nem rendelkeztek velük. Így a válasz lényeges eleme az, hogy a válaszoló milyen tulajdonságok miatt szeretne az adott állattá válni, mert emögött egyéni elképzelések és fantáziák rejtőznek.

Michaletzky Luca, a VOUS szakértője

Viselkedéselemző, vitorlázó, örökmozgó és titokban sellő vagyok. Szeretem az emberi lélek rejtelmeit fürkészni, felfedezni ezt a számtalan belső világot: mind valahogy nagyon hasonlók és teljesen különbözők. Ápolom a test-elme-lélek egyensúlyát, és igyekszem a határaimat feszegetni, folyamatosan fejlődni. Vallom, hogy nincsenek problémák, csak lehetőségek a megoldásra.

Jöjjenek a VOUS-lányok válaszai!

Macska macska hátán

A „Mi lennél, ha állat lennél?” kérdés a szerkesztőségben nagyjából olyan volt, mintha arról beszélnénk, ki melyik Disney-hercegnő lenne szívesen. Természetesen mindenki Belle. Na, itt is mindenki macska akart lenni, én is. Hogy miért? Mert imádnám, hogy három, számomra is fontos dolog töltené ki az életemet: az evés, az alvás és a simogatás, de csakis amikor én akarom! Hírszerkesztőnk, Sophie hasonló okok miatt csatlakozna hozzám.

Én is macska akarnék lenni, vagy legalábbis a saját macskám lennék. Elnézve, elég jó kis életete van, azt csinál, amit akar, kiszolgálják, simogatják, egész nap alszik és eszik. Szóval ezzel tök jól tudnék én is azonosulni.

Ezzel fotósunk, Anna és junior szerzőnk, Nina is egyetért, ők szintén cicaként tudják leginkább elképzelni az életüket. Hozzátenném, Nina kifejezetten szép macska szeretne lenni!

Forrás:
Molnár Anikó

Ha ti is macskák lennétek...

Valószínűleg rátok férne egy nagy pihenés, és vágytok a törődésre is, ha a macskátok szabad, de biztonságos és nyugodt életére vágytok.

A fehér cápa és a farkas különös kapcsolata

Csapatunk legújabb tagja, Viola választása nem túl hétköznapi, ő ugyanis fehér cápa lenne, ha lehetne.

Mert – szerintem – gyönyörű, és háborítatlanul úszkál a nyílt vízen, anélkül hogy bármitől félnie kéne.

Junior szerzőnk, Niki nem indokolta meg, miért, de ő legszívesebben egy farkas lenne.

Forrás:
Molnár Anikó

Ha egy erős állattal cserélnétek...

Akkor titeket is lenyűgöz például a cápa ereje és „mindenhatósága”, és a farkas tekintélye.

A nagymacskák családja

A macskaőrület négy embernél nem állt meg. Emcsi és Kitti szintén csatlakoznának hozzánk, mindössze egy picivel nagyobb méretben. Míg Emcsi párduc lenne, addig Kitti bármilyen nagymacska, de leginkább tigris vagy oroszlán.

Forrás:
Molnár Anikó

Ha ti is a nagymacskák közé tartoznátok...

Akkor valószínűleg ti is a tigris és az oroszlán erejét irigylitek, de emellett Luca asszociál egy erős nőiességre, kecsességre is.

A külsőségek szerelmesei

Fotósunk, Zsófi adta talán a legaranyosabb választ, ő szíve mélyén zsiráf lenne, de nem akármiért!

Én zsiráf szeretnék lenni, mert szép a szempillája és aranyos a hosszú nyelve.

Junior szerzőnk, Andi szintén a külső szépség miatt lenne kolibri:

Annyira szép, színes, és izgalmas meg gyors.

Ha egy szép állat bőrébe bújnátok...

Akkor fontos számotokra a külsőség, ahogy valószínűleg Andi is a kolibri ékkő mivoltát irigyli.

Eszesség és szabadság

Mariann, aki a VOUS szenior szerzője és szerkesztője, leginkább egy majoméra cserélné jelenlegi énjét, mert vicces, okos és nem utolsósorban játékos. Luca szintén a főemlősök közé tartozna eszességük és szabadságuk miatt.

Ez nem vicc! Vagy mégis?

A legviccesebb és legfurcsább választ főszerkesztőnk, Eszter és a salescsapat tagja, Kata adta. Eszter lúd lenne, ami nem is annyira meglepő, mivel egyszer már mesélt nektek kacsa- és lúdszeretetéről. Kata pedig homárként élne az óceán mélyén.

Forrás:
Molnár Anikó

Ha furcsa állatok lennétek a lelketek mélyén...

Na, erre nincs magyarázat, de annyit megállapíthatunk, hogy jó a humorotok!

Szavazzatok!