Egyéb kategória

A rendszeres sétálás az Alzheimer-kórt is megelőzheti

A sétálás talán a legegyszerűbb mozgásfajta, amivel megőrizhetjük az egészségünket. Erre még a leglustább embereket is rá lehet venni, főleg, ha megtudják, mennyi jótékony hatása van.
vous - 2016.02.09.
A rendszeres sétálás az Alzheimer-kórt is megelőzheti

Bár soha nem sokszor szoktam eljárni futni vagy konditerembe, de egy sétától, azt hiszem, még nekem sem áll fel a hátamon a szőr. Legalább ennyi mozgás minden ember életébe kell, hogy megőrizzük az egészségünket. De vannak jótékony hatásai a sétálásnak?

1. Kisebb esély az Alzheimer-kórra

Hiszitek vagy sem, a gyaloglás jó hatással van a mentális egészségetekre is. Egy tanulmány szerint ugyanis csökkentheti az Alzheimer-kór kialakulásának kockázatát a szervezetünkben. A 71 és 93 éves kor közötti férfiak felénél nem alakul ki a kór pusztán azért, mert sétálnak.

2. Erő, izom, tejet iszom

Bár az elég nyilvánvaló, hogy a mozgás segít az izomépítésben, de ez különösen igaz akkor, ha a gyaloglásról beszélünk. Megmozgatja a lábainkat, a hasunkat és a fenekünket, nem is beszélve a derékról. Így egy szimpla sétával is leadhattok pár kilót.

Forrás:
giphy.com

3. Csökkenti a vérnyomást

A szív egészségének is jót tesz, na meg a vérnyomást is csökkenti. Ha problémátok van a szívetekkel, akkor a gyaloglás hatalmas segítség lehet számotokra. Sétáljatok mindennap, hogy megőrizzétek szívetek egészségét.

4. Jobb lesz a hangulatotok

Az őszi-téli időszakban sokkal gyakrabban előfordul, hogy depressziós lesz a hangulatunk. Szimplán azért, mert nem süt kinn a nap, és egész nap a lakásban ülünk. Ideje kimozdulni és sétálni egyet, hiszen egy felmérés szerint napi 35-40 perc sétától sokkal jobb lehet a hangulatotok.

5. Erősebb csontok

Ahogy az izmokat is, természetesen a csontokat és az ízületeket is erősíti a séta. A csontritkulással küszködőknek segíthet a leginkább. Napi 30 perc séta 40 százalékkal csökkentheti a csípőcsont törésének kockázatát.

Ajánlott cikkek