Egyéb kategória

Szépüljetek pihenés közben! – Tippek a tökéletes habfürdőért

Isteni illat, gyertyafény és egy pohár pezsgő – egy forró habfürdő elengedhetetlen kellékei. Lehet valami ennél jobb egy fárasztó nap után? Igen, egy forró habfürdő a következő 5 összetevővel!
vous - 2016.02.09.
Szépüljetek pihenés közben! – Tippek a tökéletes habfürdőért

Ha igazi lazításra vágytok, akkor fontos, hogy a forró fürdő minden egyes percét maximálisan kihasználjátok, ez pedig nem áll meg néhány mécsesnél. Joel Schlessinger bőrgyógyász és életmód-tanácsadó szerint egy kellemes fürdő még az egészségünkre is jó hatással van.

Egy forró fürdő elősegítheti a jobb vérkeringést, ellazítja az izmokat, jobban alszunk tőle, és segít enyhíteni a nátha vagy az allergia tüneteit.

1. Zabpehely

Nem, nem egy tál zabpehellyel kell beülnötök a kádba, hanem most kivételen ebben tanácsos elmerülnötök. A zabpehely megpuhítja a száraz bőrt, jó a kiütésekre, a leégésre és az egyéb bőrirritációkra. Segít megtisztítani a pórusokat és megtartani a bőr természetes nedvességét.

Hogyan tegyünk zabot a vízbe?

Ma már rengeteg olyan készítményt lehet kapni, amely tartalmazza ezt az összetevőt, de házilag is elkészíthetitek a keveréket. 1-2 csésze zabot hagyjatok állni forró vízben és mézben 5 percig, majd öntsétek bele a kádba. Nagyon jót fog tenni a bőrötöknek!

2. Levendula

Egy szippantás ebből a csodanövényből, és máris nyugodtabbnak és frissebbnek érzitek magatokat. Pihentet, kikapcsol, és oldja a stresszt. Enyhíti a viszketést, a bőrirritációkat, és megtisztítja a bőrt.

Hogyan tegyünk levendulát a vízbe?

Csepegtessetek 6-8 csepp levendulaolajat a vízbe, és rögtön érezni fogjátok, hogy kiment belőletek a feszültség.

Forrás:
pixabay.com

3. Méz

A méz lényegében egy antibakteriális anyag, ami segít megelőzni a fertőzéseket és segít meggyógyítani a horzsolásokat. Természetes antioxidánsokat tartalmaz, melyek erősítik az immunrendszert, és bőrfiatalító hatással bírnak.

Hogyan tegyünk mézet a vízbe?

Csak egyszerűen tegyetek néhány kanál mézet a fürdőbe. Maga lesz a kényeztetés!

4. Rózsa

Amellett, hogy mindannyian ismerjük a lehengerlő illatát, a rózsa gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatásairól is ismert. Hidratálja és felfrissíti a bőrt, enyhíti a bőrpírt, és segít eltüntetni a pattanásokat.

Hogyan tegyünk rózsát a vízbe?

Keverjetek össze 4-6 csepp rózsaillóolajat, fél csésze tejport, fél csésze keserűsót és fél csésze szárított rózsaszirmot. Ezt öntsétek bele a fürdőbe, és csak lazítsatok!

Forrás:
iStock

5. Kókuszolaj

A kókuszolajtól nemcsak puha és rugalmas lesz a bőrötök, de gyulladáscsökkentő és gombaölő hatása is van. Igazi E-vitamin-forrás, ami egészségessé és fiatallá varázsolja a bőrötöket.

Hogyan tegyünk kókuszolajat a vízbe?

Csak tegyetek egy evőkanálnyit a fürdővizetekbe. Ha pedig még több kókuszolajat szeretnétek, akkor érdemes elkészíteni ezt a szépítő bőrradírt: keverjetek össze fél csésze kókuszolajat fél csésze cukorral, és kenjétek be vele a bőrötöket. Olyan puha lesz, mint a babapopsi!

Ajánlott cikkek