Egyéb kategória

Tudjátok, mi történik a testetekkel, ha lemondtok a kóláról?

Ti és a Pepsitek elválaszthatatlanok vagytok? El se tudjátok képzelni, hogy egy nagy pohár kóla nélkül üljetek be a moziba? Lehetetlen feladat számotokra túlélni egy munkanapot a kedvenc citromos Fantátok nélkül? Ezen ideje változtatni!
vous - 2016.02.11.
Tudjátok, mi történik a testetekkel, ha lemondtok a kóláról?

Itt az ideje szembenézni a szomorú ténnyel: a cukros üdítők egyáltalán nem tesznek jót nektek. Nem akarunk kiábrándítani titeket, de ez alól a diétás italok sem kivételek, bizony azok is rendkívül egészségtelenek.

Íme, 5 dolog, ami akkor fog bekövetkezni, ha megálljt parancsoltok ennek a káros szenvedélynek.

Fájni fog a fejetek

Sajnálatos módon eleinte ez a kellemetlen mellékhatása lesz annak, hogy leálltok a mértéktelen kólaivással. Vegyetek be egy fájdalomcsillapítót és kortyolgassatok egy kis zöld teát. Nyugi, egykettőre túllesztek rajta!

Kevesebbet jártok a mosdóba

Mivel minden ilyen ital koffeint tartalmaz, a koffein pedig vízhajtó hatású, így ha sokat isztok belőlük, többet kell a vécére járnotok. Például a míting kellős közepén. Vagy éppen a dugóban ülve. Nem túl kellemes. Értelemszerűen ha átálltok másfajta folyadékra, kevesebbet kell majd ilyen kiruccanásokat tennetek.

Lefogytok

Ha nem cserélitek fel a szénsavas üdítőket édes turmixokra vagy alkoholra, akkor tutira fogyni fogtok. Rengeteg kalóriát visztek be egy-egy doboz édes löttyel, így ha ezt hanyagoljátok, akár még egy kis nasi is beleférhet. A Purdue Egyetem tanulmánya szerint a diétás kóla hozzájárulhat a súlygyarapodáshoz. A mesterséges édesítőszerek megzavarják a szervezetetek természetes képességét, hogy kezelje a kalóriákat.

A mosolyotok ismét a régi lesz

A fogaitok hálásak lesznek, hiszen azzal, hogy megvonjátok a szervezetetektől azt a rengeteg cukrot, amit ezekkel az italokkal bevittetek, megelőzitek a fogszuvasodást és a fogzománcotok elkopását is. Hálásak lesztek még azért, hogy a következő 20 évben is vígan ehettek, például főtt kukoricát.

Tovább fogtok élni

Az American Journal of Public Health tanulmányozta a fehérvérsejtekben lévő telomerek hosszát azoknál, akik rendszeresen fogyasztanak cukrozott üdítőket, és azoknál, akik nem. Az előbbiek telomerei rövidebbnek bizonyultak, ami azt jelenti, hogy ezen egyének életkora 4 évvel rövidebb, mint az egészségesebben élőké.

Reméljük, ezek elég meggyőző érvek ahhoz, hogy ez legyen az utolsó csepp a pohárban!

Ajánlott cikkek