Ideje elkerülni a betegségeket, kezdjük az immunerősítést a konyhában!

Ideje elkerülni a betegségeket, kezdjük az immunerősítést a konyhában!

A hűvös, nyirkos időben szívesen támadnak a vírusok és baktériumok, és ha nem megfelelően erős az immunrendszerünk, könnyen meg is betegedhetünk. Összegyűjtöttük a legfontosabb immunerősítőket, amelyekkel felvértezhetjük magunkat a betegségek elkerülésére.

C-vitamin természetesen

A C-vitamin segíti a fehérvérsejtek munkáját, ők szállnak szembe a szervezetbe került kórokozókkal, így nagyon fontos, hogy megfelelő mennyiségű C-vitamin kerüljön a szervezetbe, lehetőleg természetes formában, vagyis a táplálékkal. Magas C-vitamin-tartalommal bír a kivi, a savanyú káposzta, a csipkebogyó, a homoktövis, a citrusok, a zöldpaprika, a brokkoli és a karalábé, ezek mind megtalálhatóak a téli kínálatban is.

A további immunerősítőket keressétek az újonnan indult Cookta oldalán, ahol ezentúl szuper recepteket olvashattok mindennap!

Forrás:
iStock