A magyar Facebookozók fele elrejti az ismerőseit, de szereti a vicceket

A magyar Facebookozók fele elrejti az ismerőseit, de szereti a vicceket

A Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete (MTE) és az NRC piackutató cég felmérést készített a magyar Facebook-felhasználók szokásaiból. Most elhoztunk nektek néhány érdekességet a tanulmányból, nézzétek meg, magatokra ismertek-e!

Elkészült a MTE és az NRC közös felmérése, lehullott a lepel rólunk, kiderült ugyanis, hogyan Facebookozunk mi, magyarok. Az talán nem annyira meglepő, hogy a felhasználók 80 százaléka minden nap meglátogatja az oldalt és nagyjából 86 percet tölt a szájton 24 óra alatt. A legintenzívebb tagjainak jellemző profilja, hogy 30 év alatti, alacsonyabb végzettségű nő, a legkevesebb időt pedig a harmincas, felsőfokú végzettségű férfiak töltik el a Facebookon.

Forrás:
iStock

A magyar felhasználók imádják a humoros tartalmakat. 66 százalék kedvencei a vicces posztok, 55 százaléknak kedvence a zene, 45 százaléknak pedig a tudomány és a technika. A leginkább követett oldalak élén Tibi atya, a Mindenegybenblog és a Gondoltad volna? is szerepel. A leghitelesebbnek tartott hírforrások között a nagy híportálokon kívül szintén ott van Tibi atya.

Forrás:
iStock

Na de hogy állunk a barátainkhoz? Mindannyiunknak vannak olyan ismerősei a Facebookon, akikkel egyszer vagy talán egyszer sem találkozunk, és hála az elrejtés gombnak, már mi magunk alakíthatjuk a hírfolyamunkat is. De mi a legjellemzőbb ránk? A kutatás szerint 39 százalékunk törölte már ismerősét valamilyen megosztott, nem tetsző tartalom miatt, 52 százalékunk pedig ugyanezért már rejtett el ismerőst.

Van olyan pont, amiben magatokra ismertetek?