Egyéb kategória

Minden nap ragyogni fog a frizurátok, csak néhány trükköt kell ismernetek

A hosszú haj önbizalmat ad, a rövid haj iszonyú dögös. A természetes göndörség kislányosan édes, a szögegyenesre vasalt frizura pedig alapdarabja a hétvégi buliszerkónknak. De hogy őrizhetjük meg a hajunk egészségét, szépségét? Elárulom.
vous - 2016.02.12.
Minden nap ragyogni fog a frizurátok, csak néhány trükköt kell ismernetek

Mivel a legkülönbözőbb hajtrendekről mindig beszámolunk nektek, így a hajápolást is fontosnak tartjuk megemlíteni. Tudjátok, ti is biztos gyakran követitek el azt a hibát, hogy rossz színt választotok a festéshez, hogy a fodrász többet vág a hajatok végéből, mint azt gondoltátok és szerettétek volna. A legrosszabb hajápolási trükköket már bemutattuk nektek, most viszont meglepően hasznos tippekkel szolgálhatok számotokra.

Forrás:
giphy.com

A tökéletes sampon

Tudom, nem egyszerű megtalálni azt az egyetlen sampont, amelyik a legjobb a hajatok számára. Túl nagy a választék, túl kevés az idő, hogy a polcok előtt álldogálva gondolkozzunk azon, melyik a legmegfelelőbb döntés. Az van, hogy ezen sajnos mindenkinek végig kell mennie. Ki kell próbálnotok sokfélét ahhoz, hogy egy mellett le tudjátok tenni a voksotokat. És az sem rossz ötlet, ha többféle samponotok van otthon. Zsíros hajra, festett hajra, töredezett hajra. Raktározzátok el a fürdőszobában a kedvenceiteket!

Kevesebb hajmosás

Ezt már a legtöbben tudjuk, ha nem a szüleinktől, akkor a fodrászunktól. A túl sok hajmosástól sokkal – tényleg sokkal – gyorsabban zsírosodik a hajunk. Az ember logikusan azt gondolná, hogy a sampontól, mivel tisztább lesz tőle a hajunk, nem fog olyan hamar zsírosodni. A helyzet ezzel szemben viszont az, hogy a túl sok hajmosással épp ellenkező hatást érünk el, ugyanis eltávolítjuk a szükséges olajokat a hajunkról és a fejbőrünkről.

A száraz sampon

Ami olyan, mint a hintőpor, csak a hajatok tövére kell szórni, és alaposan eldörzsölni. Nem is hangzik rosszul, ugye? Pár perc alatt megvan, és a hajunk majdnem olyan dúsnak és frissnek tűnik ránézésre, mintha aznap mostuk volna meg. Éljen! Időt spórolhatunk vele, ami a rohanós reggeleken igencsak jól jön. DE! A száraz sampon használata komoly egészségügyi problémákhoz vezethet. Erről itt olvashattok bővebben.

Forrás:
giphy.com

Ne tapizzátok a hajatokat!

Ha már úgyis naponta mossátok a hajatokat, legalább próbáljátok elkerülni azt, hogy percenként tapizzátok a fejeteket. Az ujjainkon lévő baktériumok kicsit sem tesznek jót a fejbőrnek, valamint olyan olajok kerülnek a hajunkra, amitől csak még zsírosabb lesz.

Olvastátok azt a cikket, amiben arról írtam, hogy a folyamatos hajjal való játszás mit árul el rólatok? Ha nem, akkor itt megnézhetitek.

A töredezett hajvégek ellen

Néha látogassátok meg a fodrászt, hogy kicsit vágjon a hajatok végéből, így megszabadulhattok a töredezett hajvégektől. Próbáljátok minimálisra csökkenteni a hajformázók használatát. Higgyétek el, attól, mert 15 percig vasaljátok a hajatokat, nem lesz egyenesebb.

Hajmentő tippekre vagytok kíváncsiak, hogy télen is puha maradjon a fejszőrötök? Akkor katt ide.

Forrás:
giphy.com
Címkék: #haj #szépség #tipp
Ajánlott cikkek