Egyéb kategória

Négy egyszerű lépés, amivel a sminketek igazán hosszan tartó lesz

Hosszan tartó smink. A legtöbb nő álma, amit valamiért sehogy nem tudunk kivitelezni. Az alapozó összeáll, a szempillánk szintén, a rúzsunk megkopik, a szemhéjpor is eltűnik és megfakul. Ismerős, ugye?
vous - 2016.02.13.
Négy egyszerű lépés, amivel a sminketek igazán hosszan tartó lesz

Mert nekem minden napom így telik. Egy hosszú munkanap után félve nézek a tükörbe, hiszen több mint nyolc órán keresztül volt rajtam ugyanaz a smink. Reggel még gyönyörű volt, a nap végére katasztrófa. Épp ezért hoztam el nektek a hosszan tartó smink titkát néhány pontban, hogy ugyanúgy ragyoghassatok a nap végén, mint reggel, amikor frissen sminkelt arccal néztetek vissza magatokra a tükörben.

1. Ajkak

Soha nem voltam a fényes dolgok híve, így a száj csillogása sem a kedvencem. Azt viszont jó, ha tudjátok, hogy ha a rúzsotokra átlátszó szájfényt kentek, egyrészt sokkal élénkebb színe lesz, másrészt nem a rúzs fog először eltűnni a szátokról, hanem a felső réteg, szóval a szájfény.

Tipp: Ha pedig olyan ajkakat szeretnétek, amik tényleg csókállóak, és – tapasztalataim szerint – bőven kibírnak egy átbulizott éjszakát, akkor mindenképp olvassátok el egy korábbi cikkemet, amiben arról írtam, hogyan mattosíthatjátok a rúzsotokat.

Forrás:
giphy.com

2. Arc

Minden alapozás előtt k-ö-t-e-l-e-z-ő hidratálókrémet használni. Ez olyan aranyszabály, amit nem szeghettek meg. Sokkal szebben fogjátok tudni lealapozni a bőrötöket. Tényleg, próbáljátok ki, ha eddig nem tettétek. Ha pattanásos vagy mitesszeres a bőrötök, vagy, ne adj’ isten, kicsit foltos, esetleg pirosas színű, alapozás előtt használjatok korrektort. Egy jól megválasztott korrektor képes bármilyen bőrhibát eltüntetni, és az alapozás utáni összhatás sokkal szebb lesz majd.

Tipp: Amikor alapozót választotok, próbáljatok olyat keresni, amiben hidratálókrém is van. Ezek ugyanis sokkal tovább nyújtanak egyenletes fedést az arcotoknak, mint bármelyik más termék. Folyékonyak, és nem sűrűek, mint a legtöbb alapozó, így összeállni sem fognak.

Forrás:
giphy.com

3. Kontúrozás és kiemelés

A kedvencem. A kontúrozás tulajdonképpen nem más, mint árnyékolás egy sötétebb színnel. A kiemelés pedig világosabb színnel történik. Ha nagyon le akarom sarkítani a dolgot, akkor mondhatom azt, hogy semmi másra nincs szükségetek hozzá, csak egy highlighterre, korrektorra, alapozóra és bronzosítóra – az egész az árnyékoláson és a megfelelő csontok kiemelésén alapul –, ezekkel is fixáljátok az alapozót.

Tipp: Ha kíváncsiak vagytok, hogy tudtok három perc alatt tökéletes kontúrozást készíteni, ide kattintva megnézhetitek, melyik a legegyszerűbb módja.

4. Legyen elég időtök

Tudom, a rohanós smink is nagyon szexi tud lenni. Detti korábban Nórinak készítette el pár perc alatt az egyik legegyszerűbb sminket, ami egész napra kitartott. Hogyan készült? Itt megnézhetitek.

Tipp: Keljetek fel akár korábban, hogy legyen időtök normális sminket készíteni. Higgyétek el, a nagy rohanásban kihagyott lépések egész nap látszani fognak az arcotokon. Ha mégsem sikerül elég időt a sminketekre szánni, inkább kenjetek magatokra kevesebb mindent, de azt szépen.

Ajánlott cikkek