Egyéb kategória

Csókkal tiltakoznak az internetes zaklatás ellen a nők

Az internetes zaklatás, angolul „cyberbullying” sajnos a mindennapjaink részét képezi. Számos olyan formája van, ami velünk is megtörténik, mégsem veszünk tudomást róla.
vous - 2016.02.13.
Csókkal tiltakoznak az internetes zaklatás ellen a nők

Negatív kommentek, zaklatás, erőszakoskodás, kéretlen üzenetek, és még sorolhatnám. Hogy mi volt ezek előtt? Iskolai kiközösítés, klikkesedés, durva csúfolódás. Amióta viszont létezik az internet, leginkább a tinédzserek között terjedt el a cybermegfélemlítés, amikor az áldozat elektronikus úton kap kárörvendő, fenyegető és bántó üzeneteket.

Nem hangzik túl jól, ugye?

Forrás:
pixabay

Az internetes zaklatók a közösségi oldalakat használják leginkább ilyen célokra, amivel áldozatukat szó szerint kínozzák. Lehet ez az állásuk vagy megélhetésük veszélyeztetése is.

És ha már az interneten terjed a zaklatás, a legegyszerűbb, ha ott is kampányolunk ellene, ugye? Pont ezt kezdte el újonnan számos Instagram-felhasználó, akik egészen új formában közelítik meg a cybermegfélemlítés elleni harcot.

A Tarte Cosmetics és a Bystander Revolution összeállt, és elindították a #KissAndMakeup kampányt. Az egésznek az a lényege, hogy a szelfit készítő személyek a kezüket rúzsos szájjal csókolják meg. Hogyan terjed a kampány? Egyszerű, az ilyen képeken meg kell jelölni valakit, akit szeretnénk, hogy csatlakozzon, és a hashtagek közé bekerül a #KissAndMakeup.

Ilyen szelfikről van szó:

Ajánlott cikkek