Szokások, amiket egy cicagazdi sem mer bevallani

Szokások, amiket egy cicagazdi sem mer bevallani

Mondjátok, hogy ti is annyira odavagytok a macskákért, mint én! Ha igen a válasz, akkor vannak olyan szokások, amik nektek is ismerősek lesznek cicás gazdiként.

Szokták mondani a macskás nőkre, hogy bolondok, amiben talán tényleg lehet valami. Természetesen nem a szó szoros értelmében, de a cicás gazdik mások, mint azok, akiknek kutyájuk van. Szerintem függetlenebbek, ahogyan ez a macskákra is igaz. Továbbá a macskás gazdiknak van néhány fura szokásuk, amit nem szívesen vallanak be – ahogy én sem. Azért összeszedtem nektek ötöt a leggyakoribbak közül!

1. Hát szia, cicaaa!

Úgy beszéltek a macskátokkal, mintha egy csecsemő lenne. Pontosabban olyan vinnyogó hangon, amit még a babák sem bírnak, de annyira aranyos kis lények, hogy nem tudunk máshogy hozzájuk szólni. Még akkor sem, ha cserébe egyetlen pillantással megsemmisítenek minket, mint Grumpy Cat.

2. Nyau, nyau, nyau

Nem elég, hogy olyan hangon szólunk hozzájuk, mintha héliumos lufit szívtunk volna, de próbálkozunk a nyávogással is. Hátha megértjük egymást, ami általában sikerül is. Két nyávogás: kaja kell, három nyávogás: simogass, szolga!

Forrás:
giphy.com

3. Mindenhol cicás kép

A telefonunkban a galériában – ahelyett, hogy bulizós képekkel lenne tele; na jó, azokból is van egypár – a kis szőrgombóc szerepel a legtöbb fotón. Nyilván alvás közben. Az egyik azért készült, mert olyan cukin elaludta a fülét, míg a másik azért, mert a lábát lelógatta az ágyról.

4. Ajándék a cicának

Gyakrabban ajándékozzátok meg a cicátokat, mint saját magatokat. Olyan, mintha a gyereketek lenne, ezért mindig meglepitek valamivel. Plüssegér, kaparófa, szuperfinom kaja, ő pedig mindig hálás érte. Vagy úgy tesz egy rövid ideig, mintha hálás lenne...

5. Közös alvás

A macskának külön helye van. Pont. Ez azt jelenti, hogy még ha ti félig le is lógtok az ágyról, ő akkor is békésen szunyókál az ágyon szétterülve. Nektek pedig eszetekbe sem jut, hogy megzavarjátok. Hát olyan aranyosan alszik!