Egyéb kategória

Szuper paradicsomos receptek – két kapcsolat között csak ezeket főzzétek!

A legfinomabb a napérlelte szabadföldi paradicsom, ezért választjuk télen a konzerv hámozott egész paradicsomot, ami fillérekért kapható, és a legaromásabb olasz paradicsomokat rejti, felhasználásra készen.
vous - 2016.02.14.
Szuper paradicsomos receptek – két kapcsolat között csak ezeket főzzétek!

Ha jártatok már Olaszországban júliusban vagy augusztusban, ráadásul Milánótól délre, lépten-nyomon láthattatok hatalmas platós teherautókat, dugig megrakva illatos szabadföldi paradicsomokkal. Ezek folyamatosan szállítják az aromás, napérlelte húsos paradicsomokat a konzervgyárakba, ahol paradicsomszósz és hámozott konzervparadicsom készül a friss zöldségekből.

A paradicsomszószt most felejtsük el, mert mindenkinek megvan a saját receptje pizzára, tésztára, ráadásul cukrot és mindenféle ízesítőt, adalékot tartalmaz, de a hámozott egész vagy kockázott paradicsom önmagában, tartósítószer nélkül kerül a fém- vagy papírcsomagolásba, legfeljebb egy kis citromsavat adnak hozzá, hogy ne oxidálódjon, megőrizze élénk színét. Hosszan eltartható, mindenhol megvásárolható és jó áron beszerezhető, és egészen biztos, hogy mindig igazán érett, finom paradicsommal találkozunk. Felbontás után érdemes 2-3 nap alatt elhasználni, és nem árt, ha a fémdobozból átöntjük üveg- vagy műanyag edénybe.

Forrás:
iStock

A konzerv hámozott paradicsomot általában turmixoljuk vagy szétfőzzük, így tulajdonképpen mindegy, hogy az egész vagy a kockázott paradicsomot választjuk. Emellett létezik még a pépesített friss paradicsom, a passata is, ez is natúr általában, ha krémes szószhoz van szükségünk a paradicsomra, ezt is bátran választhatjuk.

Fontos tudni, hogy a finom, aromás paradicsom nagyon komoly ételek kihagyhatatlan hozzávalója, a mediterrán és a mexikói konyhából világklasszisokká vált receptek nélkülözhetetlen alapanyaga.

Ha kíváncsiak vagytok 3 paradicsomos receptre, ismerkedjetek meg a Cookta oldalával, ahol ezentúl szuper recepteket olvashattok mindennap!

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
Otthon
Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
vous - 2024.04.23.
A légies és tetszetős napvitorlák nagy népszerűségnek örvendenek mind a lakóházak, mind az éttermek, kávézók teraszainak árnyékolására, ugyanis nagy és akár szabálytalan alakú területek tökéletes napvédelmét biztosítják.