5 figyelmeztető jele van annak, hogy túl kevés vizet isztok

5 figyelmeztető jele van annak, hogy túl kevés vizet isztok

Napi másfél, de inkább két liter. Ennyi vízre van szüksége az emberi szervezetnek naponta. Hajlamosak vagyunk elfelejteni, cukros üdítőkkel pótolni a vizet, nem odafigyelni rá. Pedig a megfelelő mennyiségű víz megivása elengedhetetlen az egészségünk szempontjából.

Biztos ti is hallottatok a nemrég indult Még idén! kampányról, aminek a mottója az, hogy csak a kisujjunkat kell mozdítanunk. És ez tényleg így van! Emlékeztek még arra, amikor Eszter VOUS-kihívás áldozataként kipróbálta, milyen, ha rendesen iszik? Ha nem, akkor itt elolvashatjátok a tapasztalatait. Ezért hoztam el most nektek a legegyértelműbb jeleit annak, hogy túl keveset isztok.

Kiszáradt száj 


Amikor úgy érzitek, hogy tényleg sivatag van a szátokban… Megvan? Kívánjátok a cukros üdítőt, pedig ez csak ideiglenesen oldja meg a problémát. A megfelelő mennyiségű víz elfogyasztása segít a szánkat és a torkunkat nedvesen tartani.

Forrás:
giphy.com

Száraz bőr


A száraz bőrről korábban itt írtam nektek. Iszonyatosan fontos, hogy a bőr mindig hidratált legyen, hiszen ha kiszárad, nemcsak a kellemetlen és állandó viszketés rabjai lesztek, de izzadni sem fogtok. Utóbbi pedig igencsak fontos, hogy a szervezetben felhalmozódott káros anyagoktól megszabadítsa a testünket.

Száraz szemek


Ideje végre tudatosítani magatokban, hogy a vízivás nem csak a szánk és torkunk nedvességéért fontos. Ha a szervezetünkben nincs elég víz, a könnycsatornánk kiszárad. Ha ez a helyzet sokáig fennáll, nemcsak a szemetek fog fájni, de további egészségügyi problémákat von maga után.

Kisebb izmok


Mivel az izmainkat is többnyire víz alkotja, ezért egyértelmű, hogy ha kevesebbet iszunk, az izmaink tömege is csökkenni fog. Edzés előtt és után is fontos a hidratálás!

Rossz anyagcsere


A legjobb méregtelenítő a víz. Megszabadítja a szervezetet a méreganyagoktól, sav-bázis egyensúlyt biztosít, kontrollálja a vérnyomást. Segít a koncentrációban, a szervezet salakanyag-kiválasztásában.