Egyéb kategória

Van négy könyv, ami szingli nőknek íródott, és el kell olvasnotok

Legalább egy, de inkább két hete úszik szerelemben és Valentinben a világ. Ami azért is nagyon szép, mert sok pár számára végre eljött az a nap az évben, amikor kifejezhetik, mennyire szeretik a másikat. De mi van a szinglikkel?

vous - 2021.02.14.
Van négy könyv, ami szingli nőknek íródott, és el kell olvasnotok

Hosszú, hosszú hónapok óta tengetem a mindennapjaimat úgy, hogy nincs pasi az életemben, akitől mondjuk szerelmes üzeneteket vagy késő esti telefonhívásokat kapnék. Hogy mit érzek ilyenkor? Semmit. Mármint nem azért, mert nem hiányzik valaki mellőlem.

Néha azért elkap a vágy, hogy jó lenne, ha valaki „jó reggelt” SMS-ekkel keltene. Aztán rájövök, hogy lusta lennék visszaírni, ami miatt összevesznénk.

Szóval, ha jobban belegondolok, annyira nem is rossz a helyzetem, mert senki nem zaklat semmivel. És nyálas romantikában sem kell fulladoznom egy teljes napig, a Facebookot meg tuti nem nyitom meg aznap.

A Valentin-napról alkotott véleményem egyszerű: tök jó, hogy van egy „hivatalos” nap, amikor szeretik egymást az emberek, és tök rossz, hogy valamiért csak ezen a napon akarják (nyilvánosan) kifejezni a másik felé, mennyire odáig vannak érte.

Jó nekem szingliként

Már rég letettem arról a vágyamról, hogy megértsem a világot vagy a körülöttem lévőket.

Mondjuk ők sem akarnak megérteni engem, de ez nem zavar, kicsit sem. Amikor azt kérdezik tőlem, miért vagyok szingli és miért nem randizom, csak rázom a fejem, hogy nem-nem, jó ez nekem, de köszi a kérdést, ami amúgy arra irányul, miért vagyok egyedül, és nekem biztos tök rossz és unalmas az életem. Hát nem így van.

És ha már ilyen nagyon szingli vagyok, meg azért rendesen szerelemellenes is (lehet mondani rám, hogy megkeseredett, érzelmi sérült nő vagyok, mert nem vagyok), akkor összegyűjtöttem a magamfajta lányoknak való legszinglisebb könyveket, amiket valaha láttatok. Mielőtt a szingliadóra költenétek a pénzt, inkább vegyetek belőle regényeket. Valami ilyesmit:

Helen Fielding: Bridget Jones naplója

Nem kellett túlgondolnom a dolgot, egyértelmű, hogy a Bridget Jones naplója k-ö-t-e-l-e-z-ő minden nő számára. Legyen szingli vagy sem, ez az a könyv, amit előbb el kell olvasnotok, mint hogy megnézitek a filmet. Nincs ember a földön, aki még ne hallott volna róla, és igen, azt kell mondjam, örök klasszikus.

Bridget szerencsétlensége korántsem ragályos, viszont nagyon is életszerű, ami annak köszönhető, hogy a szingli nők általában kicsit bolondok vagy süsük, ha úgy tetszik.

Szóval Bridget nagyon keresi a szerelmet, a főnökében találja meg először, aztán egy gyerekkori ismerősében. Ó, és Hugh Grant miatt a filmet is meg kell néznetek. Kalandos szerelem, vicces történet és még több humor. A legrosszabb napjaitokon vegyétek elő, mert olyan élményt ad, amit kevés könyv tud.

Candace Bushnell: Szex és New York

Tudom, a sorozatot és a filmet már láttátok, miért vennétek elő a könyvet? Jogos a kérdés, én is feltettem magamnak, mielőtt kinyitottam.

A New York-i felső tízezer élete olyan, amiről mi csak álmodunk. Carrie mint főszereplő pont olyan, amilyenek mi is akarunk lenni. Szabad, lázadó, szerelmet kereső, boldogság után futkározó. Épp ettől olvasmányos, megunhatatlan és letehetetlen.

Rácz Zsuzsa: Állítsátok meg Terézanyut!

Rácz Zsuzsa remekműve, a borítón pedig a következő mondat díszeleg: „Közel másfél éves elszánt állás– és pasikeresés hiteles történetét tartod a kezedben.” Igen, pont ezt a könyvet akarjuk a kezünkben tartani mi, szingli csajok. Igaz történet egy lányról, aki az igazit keresi.

És meg is találja, mindenkiben. Ha igazán jót akartok nevetni, ez a regény nektek íródott. Kár lenne kihagynotok!

Cynthia Parker: Szingli nők

Kicsit Szex és New York szaga van, de mégis más. Humoros könyv, amin egyszerre lehet nevetni és sírni. Provokatív, valósághű, és meggyőző érvek sorakoznak benne a pasik mellett és ellen. Provokatív beszólások, kemény megjegyzések. Pont erre van szükségetek Valentin-nap után.

A sztori: Négy barátnő, akik közül hárman szinglik, Pamela ugyan független, de házas. Amanda elégedett, Gina már nem annyira, Joyce pedig legkevésbé. Az utóbbi két nő helyzete nem egyszerű. Szépek, a munkájukban sikeresek, lassan betöltik a harmincat, és a tökéletes férfit keresik.

Kár, hogy túl okosak, a mércéjüket magasra tették, az igényeikkel is hasonló a helyzet.

Látszólag Amanda az egyetlen, aki jól érzi magát úgy, ahogy van. Ám amikor meghívót kap a tizenöt éves osztálytalálkozójára, rájön, hogy sürgősen szereznie kell egy pasit, akivel megjelenhet az eseményen. Sajnos azonban senki nincs az életében.

Szóval, szingli nőtársaim, ha eddig azt hittétek, a helyzetetek reménytelen pasiszerzés terén, akkor a fent említett könyveket mindenképp el kell olvasnotok, hogy rájöjjetek:

mindig van, aki rosszabb helyzetben van nálatok.

Ajánlott cikkek