Egyéb kategória

Egy férfi több ezer virágot ültetett, hogy vak feleségét mosolyogni láthassa

Egy férfi virágokat ültetett vak feleségének, hogy újra mosolyogni láthassa őt, mikor megérzi az édes illatot. A gesztusból mára turisztikai látványosság lett.
vous - 2016.02.18.
Egy férfi több ezer virágot ültetett, hogy vak feleségét mosolyogni láthassa

Japán főként a cseresznyevirágzásról híres ebben az évszakban, azonban mára egy gyönyörű, illatos virágoskert is nagyon népszerű lett, melynek hátterében egy szívszorító romantikus történet áll.

Forrás:
Youtube

30 év házasság és kemény munka után a Shintomi házaspár úgy döntött, kiélvezik nyugdíjas éveiket és körbeutazzák az országot. Azonban az asszony 52 évesen elvesztette a látását a cukorbetegsége miatt – írja a RocketNews24.

Forrás:
Youtube

Mikor rájött, hogy így le kell mondania az álomutazásról depressziós lett és bezárkózott az otthonába. A férjét ez nagyon elszomorította, azt gondolta, hogy ha arra tévedne néhány látogató, akkor a felesége talán nem érezné magát annyira magányosnak. Úgy döntött, elültet néhány rózsaszín shibazakura virágot a kertbe, hátha az majd odavonzza az embereket. A látogatók mellett pedig abban is bízott, ha felesége megérzi a finom illatot, akkor az jókedvre deríti majd.

Forrás:
facebook/ Yoshiyuki Matsumoto

Két év alatt több ezer virág nyílott és illatozott a kertjükben. Most, egy évtizeddel később már rózsaszín tenger borítja az egész környéket, amit naponta több mint hétezer ember látogat meg.

Az asszony pedig gyakran sétálgat a kertben és élvezi a finom, édes illatot. Olyankor mindig mosolyog.

Ajánlott cikkek