Egyéb kategória

Tuti tippek, hogy többet ne késsetek el sehonnan!

Rendszeresen 10–15 perccel később értek oda mindenhova, a barátaitok pedig már eleve fél órával korábbi időpontot mondanak nektek? Akkor bizony ti is notórius késők vagytok. De mit tudnak a többiek, amit ti nem?

vous - 2016.02.22.
Tuti tippek, hogy többet ne késsetek el sehonnan!

Én is rendszeres késő vagyok. Ha pontosan kell érkeznem, negyed órával előtte állok neki csak készülődni. Ha van egy hónapom valamit elintézni, biztos, hogy az utolsó két órában intézem el, és ha éjfél a határidő valaminek a leadására, bizony 23:58-kor adom le. Nem tehetek róla, a pontosság mindig is csak egy irigylésre méltó ábránd volt számomra.

Idáig! Ugyanis hoztam nektek néhány tuti tippet azoktól, akik sohasem késnek.

Forrás:
giphy.com

Időzített sminkrutin

Szabadidőtökben mérjétek le, hogy mennyi időre van szükségetek a tökéletes napi sminketekhez. Kalkuláljátok bele a tökéletes cicaszemet is, amiről már Detti írt nektek itt! Majd ezzel az idővel számolhattok minden indulás előtt.

Előre előkészített reggeli

Ne reggel szenvedjetek a reggeli elkészítésével, kihagyni a nap első étkezését pedig eszetekbe se jusson! Készítsétek el előre az alapot. Receptekről például inspirálódhattok a Cookta oldalán.

Előre betervezett outfit

Megdöbbennétek, ha tudnátok, mennyi idő megy el reggel a ruhaválogatással, így inkább jobb, ha ezt megspóroljátok magatoknak. Állítsátok össze előre a másnapi szetteteket, akasszátok ki egy állványra vagy fogasra, és mindössze két percbe telik majd az öltözés.

Forrás:
giphy.com

Kulcsok

Ti is mindig csak úgy ledobjátok a kulcscsomótokat? Nagy baj! Szoktassátok rá magatokat, hogy mindig egy helyre rakjátok, például egy kis tálcára vagy fogasra az ajtó mellett és kész is: nincs több kulcskeresgetéssel töltött idő!

Számítások

Mindig nagyjából besaccoljuk, mennyi időre lesz szükségünk bizonyos dolgokhoz, mint például eljutni A-ból B-be. Aztán persze mindig elkésünk. Tudományos kutatások bizonyítják, hogy mindig gyorsabbnak becsüljük magunkat és nem kalkulálunk az esetleges lezárásokkal, várakozásokkal. Tehát ha 30 percet tippelünk, valószínűleg 42 lesz belőle.

Köztes idő

Előfordult már, hogy a fodrász vagy a doktor jócskán megváratott benneteket? Azért legyünk őszinték, nem sűrűn! És hogy hogyan csinálják? Egyszerű trükk: mindig számoljatok két tevékenységetek közé plusz 15 percet, így ha csúszásban is vagytok, időben oda fogtok érni.

Forrás:
giphy.com

Telefon-alkalmazások

Gyorsan még csekkolnotok kell valami nagyon fontosat, mint például a volt padtársatok új kiscicás képét Instagramon. Aztán negyed órával később azon kapjátok magatokat, hogy még mindig a hírfolyamot pörgetitek. Ha siettek, ne (ismétlem ne!) nyissátok meg ezeket az alkalmazásokat, mert biztos, hogy elkéstek!

Lepjétek meg a barátaitokat: érkezzetek időben!

Ajánlott cikkek