Itt a válasz arra, mikor pasisodott el a nők ruhatára

Itt a válasz arra, mikor pasisodott el a nők ruhatára

Nem ciki vagy trendi, pasicuccokat viselni egy életérzés. Beleláttok a ruhába valami olyat, amit mások nem, ettől lesz a szettetek különleges, ettől lesztek egyediek. Sokatok talán azt gondolná, hogy ez egy új hóbort, pedig korántsem.

Furcsa, a legtöbb embernél az ülepes nadrágnál kiakad a divatmérce, pedig mi, lányok szeretjük, még akkor is, ha a pasiknak és az idősebb, BB generációnak nem tetszik. Kényelmes, és egy szűk felsővel tökéletes. Vannak lányok, akik még ennél is tovább mennek, és eredetileg férfiaknak szánt ruhát emelnek le a boltok polcairól. Milyen jól teszik!

A legtöbb esetben a pasiruha nagyon tud működni egy lányon. Gondoljatok csak bele, amikor a romantikus filmekben a nők az ágyjelenet után férfiingben flangálnak. Miért adják rájuk a stylistok? Mert jól néznek ki benne. Én megrögzött pasiruha-vásárló vagyok, de a boyfriend jeansnél nem állok meg. Oversize felsőket, farmeringet és nadrágokat vásárolok leginkább a férfiosztályon. Főszerkesztőnk, Eszter részletesebben elmeséli, milyen kincsekre bukkanhattok a pasirészlegen.

Sokat agyaltam rajta, hogy mióta nézelődöm a „sötét oldalon is”, de nem tudnám megmondani. Egyszerűen átkattant valami az agyamban, és rájöttem, jól állnak a pasiruhák.

Katy Werlin divattörténész szerint nincs konkrét időpont, mikor bújtak a nők először pasiruhába. Ezért szerinte mondhatni, hogy mi, nők a nemi társadalom kialakulása óta kísérletezünk férficuccokkal. Katy megemlít pár fontosabb divatállomást, amely nagy szerepet játszott abban, hogyan pasisodott el a ruhatárunk. Apropó, tudjátok, kik azok a női divatforradalmárok, akiknek mindennap hálát kéne mondanunk?

1400-as évek – Jeanne d'Arc és a harcos nők kora

Forrás:
© Collection Roger-Viollet / Roger-Viollet

1600-as évek – amikor a nők megirigyelték a férfiaktól a magas sarkút

Forrás:
Wikimedia

1700-as évek – military stílus

Forrás:
Wikimedia

1800-as évek – török nadrág

1900-as évek – Coco Chanel

#JHPAPUSHhumor The legging debate apparently started in the 1800s...with "a short skirt with Turkish trousers" pic.twitter.com/tJA4QhvXu2

— Etena Nari (JHP) (@JHP_Jayquellen) 2015. november 13. " width="850" />
Forrás:

2000-es évek – Lady Gaga

Forrás:
giphy.com