Egyéb kategória

Sokkal könnyebben fogytok, ha ismertek néhány apró titkot!

Mindannyian ismerjük a helyzetet, mikor szinte vért izzadunk ahhoz, hogy karcsúbbak legyünk, a kilók mégsem olvadnak rólunk. Ennek az oka, hogy a fogyásnak is megvan a helyes módja, és van néhány apró titok, amivel jó, ha tisztában vagytok, mikor belevágtok a Nagy Tavaszi Diétába. El is hoztuk most nektek ezeket!
vous - 2016.02.20.
Sokkal könnyebben fogytok, ha ismertek néhány apró titkot!

Roint Kalman, a Mind Body Green oldal pszichológusa és egészségeséletmód-tanácsadója most egy cikkben árulta el, mik azok a titok, amik a pácienseinek segítenek a fogyásban. Sőt nemcsak segítenek, de akik betartják az itt következő öt dolgot, azokról sokkal gyorsabban olvadnak a kilók is.

Figyeljetek a megfelelő folyadékbevitelre!

Nem, most nem azt mondom el újra, hogy igyatok sok vizet, hiszen ezt már unásig hallottuk. Most azon van a hangsúly, hogy tényleg figyeljetek erre. Azaz vezessétek naplószerűen, hogy mennyit iszok, vagy töltsetek le olyan alkalmazást, ami emlékeztet titeket arra, hogy eljött az ideje egy újabb pohár víznek. Ha titeket is kicsit megijeszt, hogy egyik napról a másikra elkezdjetek rendesen inni, olvassátok el Eszter cikkét, aki kipróbálta, meg lehet-e tanulni a megfelelő folyadékbevitelt 13 nap alatt.

Felejtsétek el, hogy éhezni jó!

Sokan beleesnek abba a hibába, hogy azt hiszik, attól, hogy éhesek, fogynak is. Pedig az igazság ezzel szemben az, hogy a kínzó éhségérzet éppen a súlycsökkenés ellen dolgozik. Mikor megvonjuk magunktól az ételt, a testünk pánikszerűen elkezdi lebontani a zsírokat, de a metabolizmusunk lelassul, így a kilók is rajtunk maradnak. Ebben az esetben is a legjobb egy evésnapló, amiben előre megtervezhetjük a menünket, és ha ott van előttünk írásban, akkor könnyebben tartjuk is magunkat hozzá.

Forrás:
giphy

Nem fogytok attól, ha étteremben esztek!

Szintén tévhit az, hogy ha étterembe megyünk enni, és direkt egészséges ételeket választunk, akkor könnyebben megszabadulunk a feleslegtől. Egy étteremben soha nem tudhatjuk pontosan, mi kerül a tányérunkra, szemben azzal, ha magunknak készítjük el az ételt. Igen, most megint szembesülnünk kell azzal, hogy ha tényleg fogyni szeretnénk, akkor nem árt néhány konyhatündértrükköt elsajátítani. De ettől sem kell megijedni, írtunk már nektek könyvekről, amikkel ti is könnyen megtanulhattok főzni.

Mértékkel tényleg lehet bűnözni

A szakember szerint az egyik legrosszabb dolog, amit tehetünk, hogy a diéta elején szinte minden addig fogyasztott dologra rácímkézzük: „ezt csak akkor eszem, mikor bűnözöm”. Ezzel az első pillanattól stresszeljük magunkat, akár egész nap ezekre gondolunk, és a végén megadjuk magunkat, hogy az elfogyasztásuk után percekkel a lelkiismeret-furdalás kínozzon minket.

Jobban tesszük, ha apró lépéseket teszünk ebben is. Naponta elhatározzuk, mivel fogunk bűnözni kicsit. Így azt is megtapasztaljuk, mennyire nehéz a finom falatokról vagy az alkoholról lemondani, és azt is, melyik finomság éri meg azt, hogy egész nap rá várjunk.

Apropó, alkohol, képszerkesztőnk, Zsófi cikkéből megtudhatjátok, milyen hatással van rátok, ha hónapokra búcsút mondtok a csajos borozásoknak.

Forrás:
giphy

A fogyás néha meg fog állni

Ha már diétáztatok, tudjátok, hogy el fog jönni az a pont, mikor a gyors fogyásnak vége szakad. Ez természetes, hiszen a testetek hozzászokik az egészséges életmódhoz, és a rendes folyadékbevitel hatására több víz gyülemlik fel benne. A legfontosabb, hogy tudjátok, egy fogyókúrához hozzátartoznak ezek az időszakok, ilyenkor kell erősnek lenni és nem feladni. Nagyon fontos, hogy mielőtt belevágtok a fogyókúrába, fejben és lélekben készítsétek fel magatokat arra, hogy nem mindig fogtok gyorsan látványos eredményt elérni.

Ha pedig még több cikket olvasnátok egészséges életmódról, edzésről és táplálkozásról, böngésszétek Még idén! témájú írásainkat!

Ajánlott cikkek