Egyéb kategória

Védjétek meg magatokat a rátok akaszkodó kritikus emberektől!

Biztosan van olyan ember, ismerős, talán barát a környezetetekben, aki örökké panaszkodik. Örökké negatívan lát mindent. Érzelmileg manipulál, hogy elérje, amit akar. Akinek soha semmi sem jó. Szívják az energiátokat.
vous - 2016.02.22.
Védjétek meg magatokat a rátok akaszkodó kritikus emberektől!

Ez pedig nagyon rossz, hiszen az energiavámpírok közelében fáradtak és kimerültek lesztek. Ki a fene akar borúlátó emberekkel lenni, igaz? Nyugi, van három nagyon egyszerű módszer, hogy a helyén kezeljétek ezeket a kritikus, negatív embereket. És nem, nem az a megoldás, hogy optimistát neveltek belőlük, egyszerűen csak vonjátok ki magatokat a hatásuk alól.

Értsétek meg, miért olyanok, amilyenek

Forrás:
pixabay

Ezek az emberek valahol sebzettek. Gondoljátok azt, hogy egy gyermekkel álltok szemben, aki ezzel a magatartással akarja felhívni magára a figyelmet. Nem azt mondom, hogy legyetek lekezelőek, hanem hogy szülői szerepbe kell helyezkednetek, és úgy tekinteni az előttetek álló éretlen, ám sebzett gyerekre.

Próbáljátok megérteni, mi állhat a cselekedeteik mögött, és legyetek következetesek, néha pedig hagyjátok zajlani a dolgokat. Előbb-utóbb megérnek majd, és lehet, hogy ebben ti is a segítségükre lehettek.

Úgy viselkednek veletek, ahogyan engeditek

Legyetek következetesek, és húzzátok meg a határokat, ahogyan egy szülő is tenné egy gyerekkel szemben. Ha benneteket kritizálnak, vagy pesszimistán állnak hozzátok, lehúzóak, nyugodtan mondjátok meg nekik, hogy nem szeretitek ezt a hozzáállást, és hagyják abba. Kössétek a kéréseteket következményekhez, például ha nem változtatnak, akkor nem beszéltek velük. Ezt tartsátok is be.

Ezek az emberek ugyanis nincsenek hozzászokva ahhoz, hogy vannak határok, és valami nem úgy történik, ahogyan ők akarják. Ne feledjétek, nem a ti kötelességetek, hogy ezt megtanítsátok nekik: ezt nekik kell megtanulniuk. Ha rosszulesik bármi is, akkor lépjetek túl a kapcsolaton.

Tartsatok tőlük tisztes távolságot!

Ha nem bírjátok, és már kellemetlenül érzitek magatokat – nem is gondolnátok, fizikailag milyen komoly tüneteket produkálhattok –, akkor ideje továbblépnetek. Ez különösen hosszabb barátságoknál lehet nehezebb, de meg kell tennetek.

Lehet, hogy munkahelyet kell hozzá váltanotok vagy társaságot, és ez ijesztőnek tűnhet, de ha érzitek, hogy ez az, amire szükségetek van, akkor lépjétek meg. Nem fogjátok megbánni. Az ilyen típusú barátságok ugyanis arra kényszerítenek, hogy velük foglalkozzatok, ahelyett, hogy magatokkal helyeznétek előtérbe.

Márpedig céltudatos nőként ne legyen lelkiismeret-furdalásotok, hogy a saját fejetek és szívetek után mentek!

Ajánlott cikkek