Egyéb kategória

Fogyni szeretnétek? – akkor hallgassatok a kutatókra!

Túl vagyunk az újévi fogadalmak első nagy dömpingjén, amikor mindig jó ötletnek tűnik a fogyókúra. Aztán tudjátok, vagy sikerül betartani, vagy nem. Én is járok edzeni és januárban rengeteg új arcot láttam a teremben, mostanra viszont már a többség kihullott. Ám akik maradtak és az elmúlt két hónapban hajlandóak voltak vért izzadni, azokon bizony már kezdenek látszani az eredmények. Úgyhogy ne most adjátok föl, de nincs késő belekezdeni sem!

vous - 2016.02.24.
Fogyni szeretnétek? – akkor hallgassatok a kutatókra!

Mielőtt kiselőadást tartanék az életmódváltásról, inkább hoztam egy érdekes kutatást, ami talán segít még egy kicsit jobban elmélyülni ebben a témában, vagy éppen a feladni készülőket visszafordítja. A tanulmány megállapította, hogy a biztatás igenis segít. Nem kell Jedi-trükkökhöz folyamodni.

Kutatók 124 hölggyel karöltve vágtak bele egy kísérletbe. A vállalkozó kedvű nőket 3 nagy csoportra osztották. Az első csoport egy átlagos oktatási anyagot kapott a helyes táplálkozásról, a második csapat egyáltalán nem kapott tájékoztatást, a harmadik bandát pedig arra kérték, hogy szőjék át a hat hetet pozitív üzenetekkel. Azaz döntsenek. Mondogassák a célt és egy percre se tévesszék szem elől.

A tanulmány végén egyértelművé vált, kik voltak a legeredményesebbek. A harmadik csoport, akiket arra kérték, hogy mondogassák a kitűzött célokat, rejtsenek üzeneteket a szürke hétköznapokba klasszisokkal jobban álltak a többieknél. Pedig csak egy hónap telt el. Biztosan ti is hallottátok már, hogy nagyjából két hét alatt le tudjuk vetkőzni a rossz szokásainkat, ha nagyon szeretnénk. Úgy tűnik, ez tényleg így van.

Higgyétek el, hogy bármire képesek vagytok és lám, félig már meg is vagyunk!

Ajánlott cikkek