Egyéb kategória

Tisztítsátok meg a szervezeteteket korianderrel!

Sokáig nem szerettem a koriandert furcsa, szokatlan íze miatt. Eleinte csak a kínai instant levesekben találkoztam vele, később mag formában láttam a bevásárlóközpontok polcain, majd a párom állított haza egy cserépnyi zöld korianderrel. Így kezdődött a szerelem.
vous - 2016.02.25.
Tisztítsátok meg a szervezeteteket korianderrel!

Húsokra, ázsiai kajákra kezdtük szórni, és jelentem, aki gyűlöli ezt a fűszert, az kizárólag friss, cserepes korianderrel kezdjen ismerkedni. Olyan ez, mint amikor megveszitek a szárított petrezselymet, amit szinte bűn bármibe is beleszórni, majd találkoztok az igazi, friss változatával a kertben. Habzsolni lehet belőle.

Forrás:
pixabay

A koriander alaposan kitisztítja a bélrendszert, régóta eredményesen használják nehézfémek és egyéb mérgező anyagok eltávolítására a szervezetből. A koriander kémiai vegyületei ugyanis kötődnek a nehézfémekhez, ezáltal pedig kilökik őket a vérből, szövetekből, szervekből. Sokan, akik higanymérgezésben szenvednek, vallják, hogy a koriander folyamatos fogyasztásával csökkenteni lehet a mérgezés hatásait.

Erőteljes gyulladásgátló hatása van, amely orvosolja az ízületi gyulladás tüneteit, antibakteriális hatása kiküszöböli a szalmonella-fertőzést. Megemeli a jó koleszterin, és csökkenti a rossz koleszterin szintjét. Megelőzi a puffadást, segíti az általános emésztést. Megszünteti a húgyúti fertőzéseket, csökkenti a hányingert, és enyhíti a menstruáció alatti hormonális ingadozások tüneteit, csökkenti a menstruációs görcsöket.

Forrás:
pixabay.com

A vas és magnézium jó forrása, hasznos a vérszegénység elleni küzdelemben, így mindenképp tegyétek bele a vashiány ellen kotyvasztott turmixotokba is! Megállítja a hasmenést, különösen, ha mikrobiális vagy gombás fertőzések okozták. Elősegíti az egészséges máj működését, segíti az inzulintermelést, csökkenti a vércukorszintet. Természetes antiszeptikus és gombaellenes szer a bőrbetegségek, pl. a gombás fertőzések, ekcéma esetében.

Fogyasszatok hát minél több koriandert, legalább az ételek, húsok tetejére frissen szórva. Ha pedig más, egészséges fűszerre vagytok kíváncsiak, olvassátok a még idén témájú cikkeinket!

Ajánlott cikkek