Egyéb kategória

A női informatikusok sokkal jobbak – amíg ki nem derül, hogy nők

Mi, nők hihetetlen módon tudunk alkalmazkodni és tanulni – ha a szükség megkívánja. A munka világában sincs ez másképp, bármilyen munkát képesek vagyunk elvégezni sikeresen, még olyan szakmákban is, amiket férfiak uralnak.

vous - 2020.06.04.
A női informatikusok sokkal jobbak – amíg ki nem derül, hogy nők

A női informatikusok, programozók általában jobban kezelik a szakma feladatait, mint férfi társaik, aminek köszönhetően már titok fedi a programok alkotóinak nemét – írja a Huffington Post. Például a GitHub rendszerén készített, nyilvánosan hozzáférhető és szabadon módosítható szoftvereknél javarészt a nők által készített programok voltak népszerűbbek, amíg ki nem derült az alkotó neme.

Olyannyira meghatározó a nemek különbsége, hogy például az Economics of Education 2005-ös vizsgálata szerint a matematikában és más tudományos pályán dolgozó nők a férfiak fizetésének csak a 88 százalékát kapják meg.

Forrás:
pexels.com

Sajnos még nem derült ki az elemzésekből, vajon annak köszönhetőek-e az eredmények, hogy kevesebb a női dolgozó ebben a szakmában, vagy pedig annak, hogy sikeresebben végzik a munkájukat. Ahhoz, hogy közelebb kerüljünk a válaszhoz, Josh Terrel, az egyik kaliforniai egyetem tudósa vizsgálni kezdte a GitHub több mint 4 millió felhasználóját.

A kutatásából kiderült: összességében a nők által készített szoftverkódokhoz mintegy 140 000 javítási javaslat érkezett, míg a férfiak által készítettekhez közel 3 millió. Ez egyértelműen mutatja, hogy a nők a precízebbek és persze az ügyesebbek.

Mindenesetre örülünk!

Ajánlott cikkek