Egyéb kategória

„Jól jött a póráz, együtt, mégis külön, biztonságosan száguldhattak a járdán” – Kipróbáltam a babahámot!

A gyerekpóráz nem is olyan elvadult ötlet, és nem csak a szülői vizsgán megbukottak használják. Tudom, miről beszélek, kipróbáltam!

vous - 2016.02.25.
„Jól jött a póráz, együtt, mégis külön, biztonságosan száguldhattak a járdán” – Kipróbáltam a babahámot!

Korábban sosem foglalkoztam a gyerekpóráz kérdéssel, de pont akkor kaptunk egy „pórázas” hátizsákot, amikor a 1,5 évesemmel vidékről a fővárosba költöztünk.

Szegény gyerek, aki az egész életét egy kisvárosban élte le, kis túlzással tényleg úgy viselkedett a körút forgatagában, mint Krokodil Dundee, mikor New Yorkba ment.

Persze járt már előtte is a fővárosban, de most naponta szembe kellett néznünk azzal a kihívással, hogy elmegyünk sétálni vagy a játszótérre, és bizony a forgalom komoly veszélyt jelentett. Pechemre ez egybeesett azzal az időszakkal is, amikor az öntudatára ébredő gyermekem már nem a babakocsiban ülve akarta felfedezni a világot, hanem a műanyag motorján száguldozva.

Forrás:
Séllei Lilla

Nos, ekkor nagyon is jól jött a gyerekpóráz.

Hogy micsoda??? – kerekedik ki biztosan sok olvasó szeme, és visszaszalad, vajon tuti jól olvasta-e. De igen, gyerekpóráz, vagy szalonképesebb nevén babahám.

Ez egy olyan heveder, ami vagy egy hátizsákkal vagy egy hámmal a gyerek testéhez van erősítve. A póráz végét anya fogja, így a gyerek biztonságban van. Sok csemete nem mindig sétál szívesen anya kezét fogva, szeretnek messzebbre kalandozni, és bár elsőre úgy tűnik, a póráz a gyerek szabadságát korlátozza, valójában több teret ad neki, hiszen anyától távolabb mehet.

Mi olyan hámot használtunk, ami egy kis hátizsák volt, és a felső részére lehetett felerősíteni a hevedert. A hátizsáknak a két pántját elöl, a gyerek mellkasánál egy vízszintes pánttal is össze kellett erősíteni, így nem tudott kibújni belőle. Ha éppen nem volt szükség a pórázra, akkor lecsatoltam, eltettem, és a gyerek csak a hátizsákot viselte.

Nagyon jól jött, amikor egy-egy hosszabb túra alkalmával tolnom kellett a babakocsit, vinni a cuccokat, és kordában tartani a motoron ülő 1,5 évest is.

Nem gondolom úgy, hogy babahámot azok a szülők használnak, akik megbuktak a nevelési vizsgán. Az én kisfiam például imádott az öcsémmel, a nagybátyjával száguldozni. Tavasztól őszig sokszor jöttek úgy haza délután együtt az óvodából, hogy a fiam motorral, az öcsém pedig gördeszkával. Neki ilyenkor is jól jött a póráz, együtt, mégis külön, biztonságosan száguldhattak a járdán (persze ehhez profi gördeszkásnak kell lenni). Itt a környékünkön egyébként rendszeresen látok egy anyukát totyogó ikrekkel, na nekik tényleg szükségük van rá!

Kipróbálnátok? Íme, néhány szupercuki darab!

1. Bebibolt 2.190 Ft, 2. Little Life 6.490 Ft, 3. Little Life 8.990 Ft, 4. Lorelli 1.990 Ft, 5. Ikresbolt 7.500 Ft, 6. Skip Hop 7.790 Ft, 7. Tommee Tippee 4.950 Ft

1. Bebibolt 2.190 Ft, 2. Little Life 6.490 Ft, 3. Little Life 8.990 Ft, 4. Lorelli 1.990 Ft, 5. Ikresbolt 7.500 Ft, 6. Skip Hop 7.790 Ft, 7. Tommee Tippee 4.950 Ft
Forrás:
Séllei Lilla
Ajánlott cikkek