5 érdekesség, amit eddig nem tudtatok Jamie Oliverről és Budapesten nyíló étterméről

5 érdekesség, amit eddig nem tudtatok Jamie Oliverről és Budapesten nyíló étterméről

Már csak pár hónapot kell aludni, hogy Jamie Oliver megnyissa olasz éttermét Budapesten. Májusban ugyanis Magyarországra is megérkezik a Jamie's Italian, amely már Nagy-Britanniában, Isztambulban, Moszkvában és Rotterdamban is megtalálható. Már alig várjuk!

Jamie Oliver az utóbbi pár évben rengeteget harcolt az iskolai menzák megreformálásárt, valamint azért, hogy bevezessék az úgynevezett cukoradót, ami megadóztatná a szénsavas üdítőket. Az Index újságírója Londonban, Fifteen nevű éttermében faggatta őt a hamarosan nyíló étterméről, a magyar és olasz kajákról és magáról, Jamie-ről. Most kihámoztuk nektek a legérdekesebb infókat.

Jamie házvezetőnője és annak férje is magyar

Jamie viccesen megjegyezte, hogy az elmúlt években magyarokkal él együtt, ugyanis házvezetőnője és annak férje is magyar, akik imádják a régi magyar ételeket.

El is döntöttem, hogy elmegyek Budapestre velük meg a gyerekekkel, ha az étterem megnyílt, és kicsit lenyugodtak a dolgok.

Forrás:
Facebook/ Jamie Oliver

Imád magyarokkal dolgozni

Jamie éttermeiben rengeteg magyar dolgozik.

Ha sikerül felvenni egy magyart, munkaadóként mindig azt gondolom, hogy jól járunk, mert sokat dolgoznak, de intelligensek is.

A Jamie's Italian éttermekben csak Jamie Oliver-recepttel dolgozhatnak a szakácsok

Emellett beépített tesztelők és próbaevők járják Jamie éttermeit az egész világon, akiktől folyamatosan várja a visszajelzéseket. Továbbá minden étterem konyhájában van egy kamera, ami felveszi a kimenő tányérokat.

Forrás:
Facebook/Jamie Oliver

Vissza akar térni a konyhába

Jamie most igyekszik mindent leépíteni, és vissza szeretne térni a pult mögé. Azt mondja, ez az, amit imád, és mindig is ez volt az álma. Rengeteg komoly dologgal és globális kérdéssel foglalkozott az elmúlt években, most például a kormánynak írt egy levelet a gyerekkori elhízás elleni stratégiáról, ami majd a Timesban jelenik meg.

Ami nagyon komoly dolog, de én igazából csak főzni akarok.

Forrás:
Facebook/ Jamie Oliver

Már állati nemi szerveket is kóstolt

Egy bennszülött navahó indián közösségben egyszer megkínálták egy belsőségekből készült étellel, egészen konkrétan állati nemi szervekkel, amit a legrosszabb ételnek tart, amit valaha kóstolt.

Jó képet vágtam hozzá, mosolyogtam és megettem, de gondolni sem szeretek rá.