Gusztustalan szépségtrendek, amiket ma már józan ésszel nem vállalnátok be

Gusztustalan szépségtrendek, amiket ma már józan ésszel nem vállalnátok be

Oké, hogy idővel változik a kultúra és változnak a trendek, és az is rendben van, hogy a szépségért képesek vagyunk rengeteget szenvedni. Na de ennyire?

Rábukkantam ugyanis néhány régi szépítkezési módszerre, amitől minden egyes szőrpihe az égnek áll a tarkómon. Ne sóhajtsatok majd fel, hogy ez biztosan nem igaz, mert de. Az emberek egy időben követték, csinálták, hittek benne. Felkészültetek a horrorutazásra?

A „csodaital”

Az 1970-es években az ún. Prolinn-diéta örvendett nagy népszerűségnek. Az alapelv az volt, hogy nem szabad semmit enni, csupán egy csodaitalt inni. Hogy miből tevődött össze az ital a vízen kívül? Némi állati pata és szarv, nyers bőr és egyéb vágóhídi melléktermékek leve. Hát. Egészségükre.

A placenta elfogyasztása

Forrás:
pixabay

Szerencsére senkinek nem sikerült még bebizonyítani, hogy a placenta megevése megelőzné a szülés utáni depressziót, vagy erősítené az immunrendszert. Döbbenet, de olyan sztárok is esküdtek rá, mint Kourtney Kardashian. Ti semmi pénzért ne tegyétek!

Rágd meg, köpd ki elv

Az 1900-as években egy San Franciscóban élő műszerkereskedő, Horace Flether – értsd: nem orvos – kitalálta, hogy az ételt, miután 32 alkalommal megrágtátok, ki kell köpni. Azt állította, addig van ideje felszívódnia a tápanyagnak a szájban. Aha.

A jó kis parazita-megoldás

Veszélyes trend, de igaz. A kínai nők fonálféregpetéket vittek be a szervezetükbe annak érdekében, hogy fogyjanak. Ami végül is bekövetkezett, hiszen ezek a paraziták felzabálják a tápanyagokat, de ugyanakkor számos, veszélyes egészségügyi problémát is okoznak.

Pácolt egérbor

Koreában régóta használják az egérbort mint forró, egészségfrissítő italt. Egészen pontosan pácolt egérbébik levét isszák, mondván, ez minden betegségre jó. Nos, én inkább maradok egy üveg pezsinél. Úgy tűnik, az ő erősségük nem a gusztusos gyógyászat, inkább a sorozatokban jobbak.

.

Forrás:
pixabay