Egyéb kategória

Sziasztok, elmentünk az Oscarra! Megmutatjuk, mit viseltünk a vörös szőnyegen

Már csak néhány óra, és kiderül, a Saul fia Oscar-történelmet ír-e, emellett pedig azt is megtudjuk, kedvenceink milyen ruhában libbennek végig a vörös szőnyegen. Nőként, bevalljuk, sokszor ez érdekel minket leginkább. Ennek köszönhetően a VOUS-lányok mertek nagyot álmodni, és egészen a vörös szőnyegig repültek. Na jó, nem. De kiválasztottuk a legszebb haute couture ruhákat, és gondolatban végigtipegtünk a hőn áhított szőnyegen.

vous - 2016.02.28.
Sziasztok, elmentünk az Oscarra! Megmutatjuk, mit viseltünk a vörös szőnyegen

Tisztázzuk, mi is az az haute couture!

A francia kifejezés „magas szabászatot”, azaz magas színvonalú, exkluzív ruhakészítést jelent. Az egyedi gyártású, különleges ruhadarabokra használják ezt a kifejezést. Jelenleg Franciaországban az haute couture védett névnek számít, amit csak bizonyos követelményeknek megfelelő divatházak használhatnak, mint például a Chanel, a Dior vagy a Versace.

Sophie, a VOUS hírszerkesztője egy lila Armani ruhát választott

Mivel nekem nem volt szalagavatóm, soha nem volt rajtam igazi esélyi vagy alkalmi ruha, így biztos voltam benne, hogy Oscar-ruhának valami nagyon klasszikusat szeretnék.

Forrás:
AFP, Vogue, Molnár Anikó

Nina természetesen egy királylányos fazonban érezte jól magát

Királylányos stílus ide vagy oda, a világos rózsaszín-bézs árnyalatú Zuhair Murad ruhában még combot is villantott.

A ruhámba első látásra beleszerettem. Mintha csak nekem tervezték volna!

Forrás:
AFP, Vogue, Molnár Anikó

Dóri, a szerkesztőség angyala, mint mindig, most is mindenre gondolt

Ő szintén egy Zuhair Murad ruhát választott, elsősorban a színe miatt:

Imádom ezt a színt, a tavaszt és a nyarat idézi bennem.

A díszítés visszafogott, és éppen annyira díszes, hogy az még az én ízlésvilágomat sem zavarja. A ruha fazonja pedig lehetővé teszi, hogy kényelmesen tudjak 'mozogni' az Oscar szőnyegén."

Forrás:
AFP, Vogue, Molnár Anikó

 

Molnár Anikó, a VOUS fotósa

Ancsa igazi Photoshop-királynő, több olyan cikket is láthattatok már tőle, amiben egy kicsit elkalandozott a fantáziája, és eljátszadozott kedvenc képszerkesztő programjával. A szuper képeket most is neki köszönhetjük, és mint mondja, nem volt nehéz feladat:

„Inkább időigényes és picit macerás volt. De megérte, mert nagyon poén a végeredmény, meg persze kihívás is valamilyen szinten.”

Főszerkesztőnk, Eszter haute couture rajongóként tökéletesen választott

„Az haute couture kollekciók mindig ámulatba ejtenek, nem csodálkozom, hogy sok színésznő olyan kézzel készített, művészi ruhát választ, amit éppcsak bemutattak a tervezők. Sok esetben egy-egy darabot direkt nekik álmodnak még egyedibbé.

Nagyon szeretem azokat a sztárokat, akik egy-egy régebbi kollekció darabjait vállalják be, visszanyúlva 3-5 vagy akár 10-20-40 (!) évet is. Emlékeztek Julia Roberts fekete-fehér Oscar-ruhájára? Az egy '80-as években készült Valentino darab volt. Natalie Portman piros alapon fekete pöttyös ruhában lépett a vörös szőnyegre, a hozzáértők egyszerre sóhajtottak fel: 'egy 1954-es Dior!'

Az általam választott Valentino néhány évvel korábbi haute couture kollekcióból származik. Azért akadt meg rajta a szemem, mert ez a sóskazöld viszonylag ritka a vörös szőnyegen, személy szerint nagyon szeretem ezt a színt. Eléggé zárt (nem szívesen 'vetkőzöm' dekoltázsra), viszont nagyon finom, légies, játékos. A mellkasrészen található strasszok pedig különleges ragyogást kölcsönöznek a viselőjének – vagyis jelen esetben nekem.

Nem egy olyan ruha, amiről mindenki beszélni fog, de összességében emlékezetes darab. Elég ahhoz, hogy mindig benne legyek a Top10 legjobban öltözött Oscar-sztár listában.

Forrás:
AFP, Vogue, Molnár Anikó

Virág nevéhez hűen virágba borult

A VOUS-lányok, úgy tűnik, igazi Zuhair Murad-rajongók. A szerkesztőség legújabb tagja, Virág is az ő kreációjába szeretett bele:

Ki nem állhatom a kivágott ruhákat, viszont rajongok a vállvillantós felsőkért.

A csípőm viszonylag széles, így mindenképp egy olyan ruhát szerettem volna választani, ami derékban húzott és persze virágos. Így egyértelmű volt, hogy ez a ruha a befutó!"

Forrás:
AFP, Vogue, Molnár Anikó

Idővel a VOUS-lányok Hamupipőkéje is befutott

Mindig is rajongtam a hátul földig érő, elől nyitott ruhákért, képen. Élőben azonban még sosem mertem bevállalni egy ilyen fazont, mert a magasságom miatt mindig a jó öreg cipő kérdésen stresszelek.

Na meg bevallom, nem vagyok egy magas sarkús lány. A tűsarkak feszélyeznek, és ezt a kép is bizonyítja. Mire a vörös szőnyegre értem, a cipellőmet valahogy elhagytam.

(Igen, az én ruhámat is Zuhair Murad biztosította.)

Talán ócska, de inkább antik, és mi imádjuk! – A VOUS-lányok személyes tárgyai a múltból Engel Nóra

Forrás:
AFP, Vogue, Molnár Anikó

Néhány kulisszatitok a fotózásról

  • Fejenként 30–50 fotó készült.
  • Először a ruhák, majd a lányok teste lett kivágva, és külön rétegenként állt össze a kép.
  • Az eredeti, modelleken lévő ruhák fazonja a lányok testalkatához lett igazítva.

Emcsi bevállalta a vagány lány szerepét

„A hercegnősködést meghagytam a többi VOUS-lánynak, inkább valami vagány szettet szerettem volna választani, és amikor megláttam Alexandre Vauthier kollekcióját, tudtam, hogy ebből fogok választani.

Én mint újságíró megyek az Oscar-gálára, szerintem ezt a ruhám is tükrözi.

Forrás:
AFP, Vogue, Molnár Anikó

 

Végre valaki! Tini a vörös szőnyeghez öltözött

„40 éves koromig fel nem húztam volna piros színű ruhát, de most a piros korszakomat élem – ezért választottam a piros több árnyalatában lángoló estélyit. Ám mivel a színe és a pompás aranydíszítés épp eléggé feltűnő, azt szerettem volna, ha a szabásvonal diszkrétebb.

Nulla dekoltázs, nulla fodor. Imádom az egyenes, a váll szélességére fókuszáló nyakkivágást. Nagyon alacsony vagyok, de így ezzel a szabással úgy érzem, magasabbnak tűnök és van tartásom:)

Forrás:
AFP, Vogue, Molnár Anikó
Ajánlott cikkek