A pasik azért várják a tavaszt, hogy a lányokat lessék?

A pasik azért várják a tavaszt, hogy a lányokat lessék?

Végre itt a március! Szeptember elseje óta várom ezt. A nyári időszámításnak és a napsütésnek jobban örülök, mint a karácsonynak. Valóságos ünnepnapként élem meg, mikor először vehetem fel a tavaszi dzsekimet és a tornacipőmet. Ha már a ruháknál tartunk, ebben a hónapban kezditek meg a vádaskodást, hogy mi, pasik csak azért szeretjük a tavaszt, mert ti lengébben öltöztök, mint télen. Van ennek alapja?

Ha lenne fanklubja a tavasznak, valószínűleg én lennék a vezetője. Annak ellenére is, hogy

ha csak 1 forintot kaptam volna, ahányszor ezt mondják nekem: „csak azért bírod ezt az évszakot, mert kevesebb ruha van rajtunk”, már milliomos lennék.

Pedig ez az állítás nem teljesen fedi a valóságot.

Bevallom, úgy indultam neki ennek a cikknek, mint oly sok másiknak korábban, végül „különkiadás” lett belőle. Szerettem volna ismeretlen pasik véleményét kikérni a témában, majd ebből levonni néhány következtetést.

Mint látjátok, nem így történt. Az időjárás közbeszólt. Nem akartam március első napját elrontani borús, esős fotókkal, másik utat választottam. A meleg szobában beültem az íróasztalhoz, és úgy döntöttem, én magam fogalmazom meg, mi miatt várja egy pasi ezt az évszakot. Az önmagukból többet mutató lányokat leszámítva. Lássuk!

A medve előbújik barlangjából

Javul az időjárás, elolvad a hó, hosszabbodnak a nappalok.

A medve előbújik barlangjából, első útja pedig rögtön az itatóhoz vezet. Igen, a kocsmába!

Télen nehezebben vesszük rá magunkat, hogy kimozduljunk, de szerencsére tavasszal mindent pótolhatunk. A legjobb, hogy minél melegebb van, annál jobban esik a sör. A körúti vadászmezők színesek lesznek, újra életre kelnek, a levegőben pedig valami furcsa illat kezd terjedni...

„Szerelem” a levegőben

Forrás:
iStock

A lányok ilyenkor megkergülnek, nálunk viszont új értelmet nyer ez a mondás. A szerelem szó erősen idézőjelbe kerül, és sok esetben lerövidül. Nagyjából egy-egy éjszakára.

Hogy miért? A tavasz a nyár előszobája, a nyár pedig a szórakozás szinonimája. Tehát a tavasz a partik pitvara. Most képzeljétek magatokat egy pasi helyébe! Biztos, hogy hiányzik mellőletek egy lány, aki miatt ki kell hagynotok az év legjobb bulijainak egy részét? Persze mehettek együtt is, de mindenki tudja, az nem ugyanolyan.

Ha egy pasi átvészeli a telet egyedül, nem fogja feladni a célegyenesben.

A tiétek feladta? Írjátok meg Facebook-kommentben!

Kocsiba be, ablakot le

Valószínűleg már ti is találkoztatok ezzel a jelenséggel. A magyar Vin Dieselek kocsijáról lekerül a téli gumi, feldobják az alufelnit. Kezdődhet a vagánykodás! Az éppen aktuális slágereket indokolatlanul hangosra véve hallgatják, és miközben róják a kátyúkkal tarkított utakat, minden útjukba kerülő lányra rádudálnak.

Ha addig élek, sem fogom tudni megérteni, ebben mi a szórakoztató. Engedjétek meg, hogy az ő nevükben elnézést kérjek, ők sosem fogják megtenni.

Mi igaz abból, hogy titeket nézünk tavasszal?

Nagyjából minden. Tényleg szeretjük, hogy kevesebb ruhát vesztek fel ebben az évszakban, ám ez önmagában nem lenne elég a boldogságunkhoz. Ilyenkor még mindig annyi göncöt aggattok magatokra, hogy pont mindent eltakartok.

Annak örülünk legjobban, hogy eltűnnek a kabátok, bő pulóverek, és előkészítitek a terepet az igazi favoritnak: a NYÁRNAK...