Egyéb kategória

Rendhagyó könyvajánló: ti mutattátok meg, mit érdemes olvasni

Ma, a #mutimitolvasol nap apropóján lázas lapozgatásba kezdtünk, és bizseregni kezdett a hasunk, hogy végre ország-világ előtt felvállalhatjuk leplezhetetlen rajongásunkat az olvasás és a könyvek iránt.
vous - 2016.03.03.
Rendhagyó könyvajánló: ti mutattátok meg, mit érdemes olvasni

A VOUS-lányok rögtön vad szelfizésbe kezdtek, és benneteket is arra biztattunk, mutizzátok meg, milyen könyvet olvastok éppen. Egész takaros könyvkupacnyi szelfi gyűlt össze, így gondolom, nem lep meg titeket, hogy ebből is kerekedett egy cikk. Ráadásul nemcsak azért érdemes végigpörgetnetek a képeket, hogy felfedezitek-e magatokat rajtuk, hanem azért is, hogy bővüljön az idén elolvasandó könyvek listája.

Viola fél éve Totth Benedek Holtverseny című könyvét nyálazza

Senior szerkesztőnknek ugyanis nem sok ideje jut az olvasásra, mivel kizárólag otthon, nyugodt körülmények között szeret elmélyedni egy könyvben, erre pedig ritkán van alkalma – hiába, nem Carrie Bradshaw életét éljük. És hogy miért pont ezt a könyvet választotta?

A sztori már az első pár oldalon behúzza az olvasót, mivel az események kellős közepébe csöppenünk. Az már csak hab a tortán, hogy ezt a borítót is Szabó Levente tervezte, akivel interjúztunk.

Juci Violával ellentétben bárhol, bármikor képes olvasni

Pár hete – szintén időhiány miatt – Patti Smith Kölykök című művét cipeli magával mindenhová. Azt mondja, magával ragadta a hangulata. Mi másról is ismerszik meg a jó könyv, igaz?

Ez a könyv a punk leendő keresztanyja és Robert Mapplethorpe majdani híres fotóművész kapcsolatáról, a hatvanas-hetvenes évek Amerikájának művészvilágáról szól, egyfajta visszaemlékezés. Olyan nevek is feltűnnek benne, mint Jim Morrison, Andy Warhol, Janis Joplin, Jimi Hendrix… Bátran ajánlom!

Jegyzeteltek?

Eszter újra felfedezte a sci-fit

A Pengefutárt csak most kezdtem, és az 5 nap / 5 oldal sebességgel haladva még sokáig ezt fogom olvasni. Amúgy pedig kinéztem már a következő nem sci-fit is. Egressy Zoltán Szarvas a ködben című regényére nagyon kíváncsi vagyok.

Ha ti is kíváncsiak vagytok Egressy Zoltán könyvére, ITT be tudjátok szerezni!

Takács Nóri igazi csajos könyvet ölelget mostanában

A Szépséges örökséget olvasom már egy ideje. Mostanában csak elalvás előtt jut időm egy kis olvasásra, így lassabban haladok, de most hétvégén biztosan a végére érek.

Ha ti az utolsó oldalával kezdenétek, akkor szerezzétek be minél előbb, itt most azonnal meg is vehetitek! Akkor is, ha az első oldallal kezdtek, apropó, megcsináltátok a tesztünket arról, hogy milyen olvasók vagytok?

Anna, a képszerkesztőnk is izgi könyvet hozott

Julie Anne Peters írónőnek nemcsak a neve azonos Annáéval, hanem a könyv szereplője is hajaz képszerkesztőnk tini énjére:

Még csak most kezdtem a könyvet, de durván azonosulni tudok a főszereplővel. Amikor tini voltam, hasonló dolgokat éltem át, mint ő. Remélem, happy end lesz a vége!!!

Sophie pedig talán egy tömegnyi Trónok harca-rajongó cipőjéből rázott ki egy bosszantó kavicsot a vallomásával

Tényleg olyan olvasmány, ami beszippant, viszont George R. R. Martinról mindent elmond, hogy ír egy sok-sok ezer oldalas regényfolyamot, de ahhoz már lusta, hogy a Daenerys nevet minden alkalommal leírja, és ezért a 20. oldaltól kezdve csak Danynek hívja.

Nektek is feltűnt a dolog?

Fanny, a grafikusunk imád mindent, ami francia

Nem csoda hát, hogy egy franciás könyvre esett a választása!

A francia nők karriert csinálnak című könyv azért érdekes számomra, mert az írónő a saját, és más sikeres nők történeteit is elmeséli. Szívesen olvasok mások tapasztalatairól, szakmai útjáról, mert sokat segít a sajátomban.

Én meg szeretem a furcsa, bizarr és tabutémákat, és Jodi Picoult ebben istenkirály

Nem szívesen adok ki pénzt könyvre, mert annyira gyorsan olvasok, hogy gazdaságilag nem éri meg, viszont ez az írónő megérdemli, hogy fizikailag is a könyvespolcomra kerüljön. Minden sora merő izgalom, amitől másképp tekintek a világra!

Most pedig ti jöttök, megmutattátok, mit olvastok, mi pedig bőszen jegyzeteltünk!

Bettina inkább e-bookot olvas, de ennek a könyvnek az illata elcsábította

Rékában igazi szépirodalmár-lélek lakozik

Erika egy romantikus fantasyra voksolt

Noémi egy fontos témába ásta bele magát

Zsófi a mesék világában kutakodik szívesen

Zsani kedvence Lakatos Leventétől a Szeress jobban

Tamara könyvébe pedig belekukkantanánk a háta mögül 😉

Mónika össze is öltözött a könyvével, nem is tudjuk hirtelen, ki ékesít kit

Azt hiszem, sikerült összehoznunk egy tisztességes olvasós bakancslistát!

Ajánlott cikkek