Egyéb kategória

Ha a szerelmetek túlélte ezeket a kérdéseket, akkor készen álltok a házasságra

A házasság egy hatalmas kaland – de egyben egy nagyon félelmetes kaland is. Fontos, hogy meggyőződjetek arról, tényleg akarjátok-e testestül-lelkestül. Ha ezekre a kérdésekre a válaszotok igen, akkor készen álltok!
vous - 2016.03.06.
Ha a szerelmetek túlélte ezeket a kérdéseket, akkor készen álltok a házasságra

1. A kapcsolatotok túlélte a „minden pillanatban csak veled akarok lenni” fázist?

Teljesen természetes, hogy minden egyes percet együtt akartok tölteni a kapcsolat elején – ráadásul főként meztelenül, az ágyban. De azért a házasság sokkal többről szól, mint a szex!

2. Elmúltatok már 25 évesek?

Egy kutatás megállapította, hogy az agyunk csak 25 éves korunk után lesz teljesen kifejlett, így nem árt, ha legalább eddig vártok a nagy döntés előtt – írja a Women’s Health. Persze azért amellett is vannak érveink, hogy fiatalon házasodjatok.

Forrás:
iStock

3. Beszéltetek már a gyermekvállalásról és a vallásról?

Lesznek gyerekeitek? Ha igen, mennyi? Milyen szerepet játszik az életetekben a vallás? Ezek azok a kérdések, melyek gyakran vetnek véget egy kapcsolatnak vagy éppen házasságnak.

4. Kinek mi lesz a feladata?

Meg fogjátok osztani a feladatokat? Ki fog otthon maradni a gyerekekkel? Közös kasszán lesztek? Beszéljetek ezekről a kérdésekről nyíltan és őszintén, mert a jövőben ez lesz a kulcs ahhoz, hogy harmóniában éljetek.

Forrás:
iStock

5. Közös az értékrendetek?

Fontos, hogy nagyjából hasonlóan gondolkodjatok – hosszú távon ez az alapja mindennek. Támogatnotok kell a másik álmait, és segíteni neki, ahogy csak tudtok, tőle pedig ugyanezt várhatjátok el. Képesek vagytok ezt úgy megtenni, hogy közben nem adjátok fel a saját boldogságotokat?

6. El tudjátok képzelni, hogy 60 évesen is kéz a kézben sétálgattok majd?

A házasság egy komoly döntés. Csak akkor lépjétek meg, ha tényleg imádtok a másikkal lenni, ha minden egyes percet élveztek együtt. Ez a kötelék ugyanis egy életre szól.

Ajánlott cikkek