7 fontos dolog, amit mindekinek illik tudnia a nőnapról

7 fontos dolog, amit mindekinek illik tudnia a nőnapról

Hosszú utat tettünk meg, mi nők, hogy végre emelt fővel villanthassunk mosolyt bárkire, aki március 8-án szembejön velünk otthon, az utcán vagy akár az irodában. Tudjátok, mi van ma? Nemzetközi Nőnap, vagyis a mi napunk! De azt tudjátok-e, honnan ered?

Akarva-akaratlanul észrevesszük ezt a jeles dátumot a naptárban és reménykedünk, hogy más is látja. Mondjuk a férfikollégák, fiúbarátok vagy a rokonok. Jó látni, amikor apa sok év házasság után is virággal a kezében állít haza ezen a napon, anya pedig szikrázó mosollyal köszöni meg az apró figyelmességet. Aztán ott van a srác, akivel megosztjuk az ágyunkat és az életünket. Ha valaki, ő nem felejtheti el, mi van ma.

Jó, hogy van egy nap, amikor büszkék lehetünk az előttünk élő generációk kőkemény munkájára, az egyenlőségre, amit kivívtak nekünk. Pontosan ez az, amiről a Nemzetközi Nőnap szól. Bár a harc még korántsem ért véget.

1857-ben 40 000 csodálatos teremtés vonult ki New York utcáira jobb fizetés, rövidebb munkaidő és szavazati jog reményében. Na, de ugorjunk. Ma már nemcsak szavazunk, de választunk elnöknőket, miniszterasszonyokat és nagyköveteket. Persze mindez nem egyik napról a másikra történt, de vajon hol lennénk most az utcára vonuló hős nők nélkül? Negyvenezer köszönet sem fejezi ki eléggé a hálát.

1. Nem csak az idők változtak, a dátum is

Az első öt évben február 28-án volt a nőnap. Az orosz hölgyek pedig február utolsó vasárnapján ünnepeltek. Később sikerült nemzetközileg megegyezni a március 8-ban.

2. A jelentés fejlődik!

Tiltakozásnak indult, csokis, virágos cukiskodásba fulladt. De ha az ajándékhegyek mögül sikerül kikandikálni, akkor észrevesszük a függetlenségi harcot.

Forrás:
pexels.com

3. Van, aki tartja, van, aki nem!

Most nem a srácra gondolok, aki már megint elfelejtette… Hanem Kínára, Vietnamra, Ugandára, Afganisztánra, Kubára és Oroszországra. Ők is a 27 ünneplő ország közé tartoznak! De például Szaúd-Arábia még mindig nem vigad.

4. Ami nekünk egy nap, az az amerikaiaknak egy hónap

Az amerikaiak a legjobb arcok a földön, ugyanis náluk egy egész hónapig minden a nők körül forog. Tudtátok?

5. Hillary Clintonnak ebben bizony benne volt a keze

Clinton a vállán viszi a világ dolgait, de a szívén viseli a nők sorsát. Mielőtt nyakig süllyedt volna mindenféle politikai kampányban, segített újraéleszteni a Nemzetközi Nőnap hírnevét.

6. A Google is szeret minket

Lehet, hogy a pasi egy feledékeny majom, de a gépét be fogja kapcsolni és a Google könyörtelenül az arcába tolja, hogy mit felejtett el. Először csak pánik lesz, de aztán már virág is!

7. Lépés indul!

Ha más nem is történik ma, indulás előtt nézzetek a tükörbe és legyetek nagyon büszkék arra a csajra, aki visszanéz rátok. És ígérjétek meg magatoknak, hogy ma sem hagyjátok cserben azt a mosolygós csajt! Ráadásul ti is ünnepelhetitek magatokat, van is néhány tippünk, hogyan.