A PureWow ugyanis pontot tett a nagy vita végére, ami az aszalt gyümölcsök fogyasztását illeti. Biztos egészségesek? Szabad diéta közben enni, vagy sem? Megérkeztek a pró és kontra érvek – mi pedig elárulunk mindent!
Mi szól ellene?
Leginkább az, hogy az aszalt gyümölcs úgy készül, hogy gyakorlatilag a friss gyümölcsből kiszívják a vizet, és ennek köszönhetően sokkal kisebb lesz, mint az eredeti gyümölcs. Ez azt is jelenti, hogy nem elég ugyanannyit enni az aszalt változatból, amennyi szemre elég lenne a friss gyümölcsből – hiszen sokkal kevesebb tápanyag van benne. A dehidratálásnak köszönhetően pedig – ó, jaj! – sokkal-sokkal több cukor kerül az aszalt változatba, így egy csésze mazsolával jóval több cukrot visztek be a szervezetetekbe, mint egy csésze friss szőlővel. Uff, annyi a diétának.
Mi szól mellette?
Az, hogy az aszalt gyümölcs még mindig jobb, mint ha betolnátok egy zacskó csipszet vagy egy szelet tortát. Kalória- és energiatartalma pedig megadhatja a testeteknek a szükséges erőnlétet a napotokhoz.
A lényeg, hogy figyeljetek oda arra, mennyi aszalt finomságot visztek be, vagy szokjatok át az egészséges nasikra még idén! Ajánlottam már nektek a kókuszcsipszet, de nagyon finom volt ám Takács Nóri zabos sütije is, kóstoltam én is, süssétek meg magatoknak ti is!