Bébimonitor helyett vessetek be egy szimpla telefonos trükköt!

Bébimonitor helyett vessetek be egy szimpla telefonos trükköt!

Néha, mikor sok időt töltök kisgyermekekkel, és látom a fáradt, karikás szemű rutinos anyukákat, belül kicsit kétségbeesek a jövőre nézve. Én, akinek ha a feje nem lenne megfelelően rögzítve, képes lennék azt is elhagyni, aztán pedig elfelejteni, hogy elhagytam, hogyan is tudnám felelősségteljesen gondját viselni egy csöppségnek? Hát praktikusan.

A bébiőröket már jól ismerjük, minden lelkiismeretes és tevékeny anyuka hű társa. A technika fejlődésének köszönhetően már bébimonitorokra is számíthatunk, ahol nemcsak a hangra reagálhatunk, hanem élőképet kapunk a piciről. Ezek mind megkönnyítik a dolgunkat, de ha megnő a gyerek, valószínűleg nem fogjuk többé hasznukat venni.

Forrás:
pexels.com

Éppen ezért tartom remek ötletnek a Facetime alapú bébimonitor-megoldást. Nincs szükség másra, csak két iPhone vagy iPad készülékre, amiket bármi másra is használhatunk a későbbiekben.

A Facetime lényege, hogy iOS rendszerű készülékek közt internetkapcsolat esetén ingyenesen indíthatunk video- vagy hanghívást. Az egyik készüléket rögzítsük egy olyan helyre, ahonnan kamerán keresztül jól látható a baba, a másikat pedig bárhová magunkkal vihetjük. Kezdeményezzük a hívást, a miénket némítsuk le, és máris tudunk mindenről, ami a babaszobában történik.

Hát nem remek ötlet?