Egyéb kategória

Igazi hős volt a hajléktalan: egész este vigyázott a bajba jutott lányra

Egyetlen éjszaka alatt változott meg a véleménye egy nőnek a hajléktalanokról. Ugyanis miután a 21 éves Nicole lekéste a vonatát, egy hajléktalan férfi gondoskodott arról, hogy a lány biztonságban legyen.
vous - 2016.03.09.
Igazi hős volt a hajléktalan: egész este vigyázott a bajba jutott lányra

Nicole Sedgebeeraz lekéste az utolsó vonatot, ami hazavitte volna. Azonban egy hajléktalan férfi, Mark – akivel a lány aznap este találkozott – elvitte egy kávézóba és elkísérte az állomásig, hogy biztonságban legyen.

A lány véleménye ezek után teljesen megváltozott a hajléktalanokról és annak reményében, hogy az ő tapasztalatai után talán mások is máshogy néznek majd a hajléktalanokra, megosztott egy közös képet Markkal, és leírta a történetüket.

I hope this story makes people look twice when they see a homeless person. Last night I missed my last train home and…

Közzétette: Nicole Sedgebeer – 2016. március 4.

Posztjában azt írja, hogy nemcsak lekéste az aznapi utolsó vonatot, amivel hazajuthatott volna, de a vasútállomást is zárva találta. Ekkor egy hajléktalan férfi, Mark sietett a segítségére. A férfi felajánlotta, hogy elkíséri őt egy éjszaka is nyitva tartó kávézóba, hogy a lány ne mászkáljon egyedül a legkevésbé sem biztonságos környéken.

Ez az ember, akivel valószínűleg kerülném a szemkontaktust, ha aprót kérne, nemcsak a borzalmas estémet tette kellemesebbé, de életem egyik legmeghatározóbb felismerését is neki köszönhetem.

Később Mark rövid időre magára hagyta a lányt a kávézóban arra hivatkozva, hogy neki el kell mennie a hálózsákjáért. Megígérte, hogy mire a lány következő vonata indulna, visszajön érte, és visszakíséri őt az állomásra. A lány türelmesen várt, de úgy gondolta, Mark végül nem fog visszajönni, ezért elindult egyedül az állomás felé. Ám egyszercsak meglátta, hogy Mark felé siet…

Mark, te egy nagyon különleges ember vagy, soha többé nem fogom lenézni a hajléktalanokat.

Nicole története mindannyiunk számára tanulságként szolgálhat.

Ajánlott cikkek