Egy lány megtalálta a tökéletes reakciót a netes szexuális zaklatásra

Egy lány megtalálta a tökéletes reakciót a netes szexuális zaklatásra

El tudjátok képzelni, hogyan tudják növelni a biológusnőkről szóló cikkek mennyiségét az interneten zajló szexuális zaklatások? Ha nem, akkor Emily Temple-Wood megadja a választ. Egy művelt főiskolai hallgatóról beszélünk, aki biológus, önkéntes és kutatóasszisztens, valamint a Wikipédia külsős munkatársa. De a legfontosabb, hogy egy nő a sok közül, aki az internetes trollok áldozatául esett.

Emily Temple-Wood hosszú ideje netes szexuális zaklatás tárgya, rendszeresen kapcsolatba léptek vele a világhálón, találkozókat és szexuális szívességeket kérve. Amiért gusztustalan kommenteken keresztül online inzultálták, a 21 éves biológushallgató úgy döntött, hogy a történetet előnyös célra használja fel. Ekkor fogadta meg, hogy minden egyes molesztáló üzenet után ír a Wikipédia oldalára egy cikket, méghozzá egy-egy női biológusról.

Forrás:
youtube.com

2012-ben lett társalapítója a WikiProject Női Biológusok elnevezésű kezdeményezésnek, ami a biológia területén dolgozó nők népszerűsítése érdekében jött létre. Nagy sikernek örvendett az ötlet, hiszen több mint 370 biológusnő neve és munkássága jelent meg a Wikipédia főoldalán a „Tudta-e” rovatban.

Emily, aki ősszel gyógyszerész iskolába szeretne menni, arra használta fel a zaklatását, hogy másokat segítsen ezzel és persze ő is jobban tudja kezelni a netes molesztálást, ha a saját előnyére fordítja. A szörnyű leveleknek köszönhetően pedig még mindig el van maradva a publikálni való cikkeit illetően.

Az inzultálás egyik pozitív hatása, hogy más wikipédiások is elkezdték követni a munkásságát, a másik pedig, hogy rengeteg nőnek segített ezzel a gesztusával. Megmutatja, hogyan lehet egy szörnyű dolgot más kontextusba helyezni, hiszen a névtelen és arctalan netes trollok ellen csak ignorálással lehet felvenni a harcot.

Siko Bouterse, Wikipédia közösségi tag a következőt mondta a lány tevékenységével kapcsolatban:

Amikor kicsi voltam, egy kezemen meg tudtam számolni a női biológusokat. De most a lányaink betekintést kapnak a biológusok tudományába, azoknak a tudósoknak a munkásságába, akik hasonlítanak rájuk, köszönhetően Emilynek.