Hibák, amiket egyenesen kötelező elkövetnetek az életben

Valljuk be, lányok, akármennyire is próbálkozunk, az életben sosem leszünk tökéletesek. Nem fogjuk egyből a jó döntést meghozni, először tapasztalnunk kell, hogy aztán a helyes irányba tudjunk elindulni. Ugyanis az élet, ha tetszik, ha nem, a tanulásról szól.

Szerintünk ti sem tudtok úgy élni, hogy csak a biztos utat követitek. Ha mégis megpróbálnátok a lehetetlent, olyan jelentős és élménydús dolgokról maradnátok le, amik pótolhatatlanok. Az Upworthy összegyűjtötte nektek a legfontosabb hibákat, amik elengedhetetlenek a felnőtté váláshoz. Na, hányat tudtok kipipálni?

1.Rossz emberben bíztok meg

Mindenki megbízható társat keres, legyen szó akár párkapcsolatról, akár családi vagy baráti viszonyról. Az elején még nyíltak, optimisták vagyunk, aztán jön a nagy kopp, majd az önmarcangolás, hogy nem a megfelelő embernek adtuk oda a bizalmunkat. Nehéz, de ne hibáztassátok magatokat. Ez kell ahhoz, hogy megtanuljátok és felismerjétek, ki az, aki a ti emberetek.

2.Pocsék pénzügyi döntést hoztok

Forrás:
pixabay.com

Mindenki hoz életében legalább egy ilyen elhatározást. Tudjátok, vannak azok a nagyobb pénzügyi beruházások, amikről végül kiderül, csak pénzkidobás volt az egész. Legközelebb biztos, hogy sokkal körültekintőbbek lesztek.

3.Nem a megfelelő karriert választjátok

Ez is nagyon fájdalmas tud lenni. Képzeljétek el a szituációt, amikor örömmel mesélitek barátnőtöknek, hogy sikerült egy menő vállalatnál elhelyezkedni. Ezután öröm és boldogság minden. Majd jön egy felismerés, hogy ez nem is a ti utatok. Kezdődhet minden elölről. Nagy bátorság kell ahhoz, hogy valaki innen visszalépjen, és belekezdjen egészen másba.

Ha tanácsolhatunk valamit, amennyire csak lehetséges, érdemes minél többféle munkába belekóstolnotok. Ez idő alatt fel tudjátok mérni, hogy hol milyen érzés töltött el titeket. Egy idő múlva meg tudjátok hozni a jó választást a megfelelő irányba. A legfontosabb: ha egy szakma nem jött be, ne gondoljátok, hogy időpocsékolás volt. Ebből is tanultok.

4.Önző döntéseket hoztok

Forrás:
pexels

Fiatalon talán mindannyian sokkal önzőbbek vagyunk. Már korán együttérzést, törődést próbálnak nekünk tanítani, a hangsúly itt a próbán van. Az empátiát csak kézzelfogható tapasztalattal tudjuk az életben magunkkal vinni. Ez megtörténik magától, szinte észre sem vesszük. De mindeddig önző döntéseket hozunk és hoztok ti is. A szórakozást választjátok a családdal töltött idő helyett, vagy a lehető legszörnyűbb módon szakítotok a párotokkal.

5.A legkönnyebb utat választjátok

Nagyon nehéz ennek ellenállni. Miért is döntenétek a járatlan út mellett? Azért egyszer gondoljatok egy merészet, mert sokat tanulhattok belőle. A könnyű döntés könnyen vissza is csaphat. Még ami fontos: ne csak félig tegyétek oda magatokat.

6.Túl keményen dolgoztok

Ismerős a következő mondat?

„Majd a sírban alszunk!”

Vannak, akik azt mondják, csak akkor lesztek sikeresek, ha halálra dolgozzátok magatokat. Az elején ezt mindenki elhiszi. Mi is. Talán amikor belekezdtek a nagybetűs életbe, tényleg majdnem minden időtöket a munkának szentelitek. Ha így tesztek, túl hamar értek el a kiégés szintjére. Egy idő után észreveszitek, hogy egyre kevesebb idő jut a kapcsolatotokra, a családra, a kikapcsolódásra és főleg magatokra. Vagyis ismételten tanultatok valamit az élettől.

Minden egyes rossz döntésnél gondoljatok arra, hogy nem számít, mennyi időbe telt a hibát elkövetni. A lényeg, hogy tapasztaltatok belőle.