Egyéb kategória

Kutyájának köszönheti életét egy cukorbeteg kisfiú

A kutyák a legjobb barátaink, a társaink, a családunk. A hétéves Luke Nuttallnak a fekete labrador kutyája, Jedi nem csak a legjobb barátja, ő a védelmezője is. Ha nem lett volna mellette a kutyus, Luke ma már nem lenne köztünk.
vous - 2016.03.10.
Kutyájának köszönheti életét egy cukorbeteg kisfiú

Luke édesanyja, Dorrie Nuttall tett közzé egy fotót a Facebookon a kisfiúról Jedivel az oldalán. Posztjából kiderült, hogy gyermeke 1-es típusú cukorbetegséggel él, ami nagyon ritka, az amerikaiaknak mindössze 5%-át érinti. A poszt futótűzként terjedt, több mint 180 000 ember osztotta meg, és 370 000 ember jelezte tetszését, hiszen az édesanya nem mindennapi történetet osztott meg a fotóval.

A képen látszólag csak egy kutya, egy alvó fiú és egy szám van. De ez most sokkal több annál. Ez egy fotó Jediről, aki megmentette a fiam életét. Megóvja a magaslatoktól, a mélypontoktól, és attól, hogy valaha egyedül érezze magát.

Dorrie el is magyarázta, hogy mit jelentenek ezek a megható szavak. A kutya ugyanis egyik éjjel megérezte, hogy Luke vércukorszintje alacsony volt. Egyből felugrott az anyuka mellé, és addig feküdt rajta, amíg Dorrie fel nem ébredt és meg nem értette, hogy a kutya arra kéri, mérje meg a fiú cukrát. Az 57 mg/dl veszélyesen alacsony szám. És bár a fiú közvetlen az anya mellett feküdt, ha a kutya nem jelez, ő észre sem vette volna a súlyos problémát.

Bár számos figyelmeztető berendezés létezik a betegségekhez, Jedi egy élő, lélegző riasztó. A kutyusra rá van erősítve egy műszer, amit csak a betanított kutyák viselhetnek. Ezzel képes jelezni az anyukának a probléma mértékét.

Ajánlott cikkek