Dekortrükkök, amikkel rendet és szépséget csempésztek a lakásba

Dekortrükkök, amikkel rendet és szépséget csempésztek a lakásba

Ha tavasz, akkor nagytakarítás! Fogjam be, mi? S noha már az is nagy elhatározás, hogy nekiálltok végre rendet rakni az egész lakásban, a még nagyobb kihívás az, ha fenn is bírjátok tartani azt!

LE-HE-TET-LEN mindig rendet tartani a lakásban. Szerintem a legtöbben így gondoljuk, pedig a KonMari elvei alapján elvileg lehetséges. Hogy miről beszélek? Marie Kondo, egy japán nő már nagyon régóta tanulmányozza a háztartást, ami a nők rémálma, és kidolgozott egy módszert, amiről azt állítja, 100%, hogy meg tudjátok tartani a rendet, ha aszerint takarítotok.

Az egész módszer alfája és ómegája a szortírozás elve, és noha ez csak a felszín kapirgálása, tényleg szuper ötletnek tűnik. A cél, hogy a dolgokat külön válogassátok, amennyire csak lehet. A kávékapszulákat ízük szerint, a cukrot, lisztet is tartsátok külön szép üvegben a spájz polcán. Én azt hiszem egyébként, hogy KonMari elve nemcsak a szortírozás miatt működik, hanem azért is, mert jól néz ki. Némelyik megoldás már magáért a látványért is nagyon jó ötlet.

Nézzétek csak, és inspirálódjatok!