Egyéb kategória

A konyhátokban van a megoldás arra, hogy a ruháitok megőrizzék a színüket

Itt a tavasz, és ilyenkor a nagytaka... Na jó, nem, persze az is, de egyértelmű, hogy ilyenkor rátok tör a vásárlási láz, hiszen végre okotok van vidám színeket csempészni a gardróbotokba.
vous - 2016.03.11.
A konyhátokban van a megoldás arra, hogy a ruháitok megőrizzék a színüket

Ebben a verőfényes időben ugyanis még a fekete ruhát imádó lányok is elcsábulnak, és – micsoda szentségtörés – színes ruhák után nyúlnak a boltokban. Emlékeztek Niki nagy ruhakihívására, mikor egy hétig nem öltözhetett feketébe? Egészen jól állt neki a színes is, nem?

A színes ruhák azért kicsit el is szomorítanak bennünket, mert egy-egy kedvenc darabunkból az első mosás után néha egy fakóbb ruhát kapunk vissza. Pedig egy jó kis színes ruhának pont az élénksége a varázsereje. Arról a kellemetlenségről nem is beszélve, mikor a ruha színe mosásban befogja a többi kedvencet is. Áucs!

Forrás:
pixabay

Van megoldás!

Méghozzá némi kémiatudás és házi alapanyag kell hozzá, hogy a ruhátok sokáig a teljes színében pompázzon. Mossatok tisztára egy lavórt, töltsétek meg tiszta hideg vízzel, majd öntsetek bele negyed csésze sót és egy csésze ecetet, majd keverjétek el jó alaposan. Az ecet és a só együttes hatása lezárja a szöveteket, és segít, hogy a színek megmaradjanak.

A ruhátokat merítsétek a vízbe, és tartsátok ott 24 órán keresztül. Egy kis színszivárgás megtörténhet, de az normális, semmi okotok a pánikra! Az idő leteltével vegyétek ki a ruhát, öblítsétek ki a lavórt, majd töltsétek tele ismét tiszta vízzel. Körkörös mozgással öblítsétek át a ruhát, és ha látjátok, hogy enged még magából színt, ismételjétek meg az egész műveletet.

Legvégül hagyjátok megszáradni, és következő alkalommal már moshatjátok mosógéppel is! Apropó, tudjátok, mit hányszor, hány fokon kell mosnotok?

Ajánlott cikkek