Pénztárcavastagító tippek hétvégi nagybevásárlásra

Pénztárcavastagító tippek hétvégi nagybevásárlásra

Kevés gyötrőbb pillanat van az életben, mint amikor egy hétvégi bevásárlás után ránéztek a papírnyelvre, amit kitol magából a kasszagép. Hová, mire ment el ennyi pénz? Mitől lett ennyire lapos a pénztárca?

A nagyobb bevásárlás pedig – ha jól csináljátok – jó dolog, sokkal költségkímélőbb tud lenni, mintha napi szinten találnátok ki, hogy mit esztek aznap. Gondoljatok csak a hirtelenjében rendelt ebédekre, kutyafuttában vásárolt méregdrága, cseppet sem egészséges szendvicsekre. De hogyan kell jól csinálni a vásárlást?

Terv, terv, TERV

Nem lehet elégszer elmondani, hogy mindig készítsetek bevásárlólistát, és tervezzétek meg az egész heti kajálásotokat. A tervezés szinte kizárja, hogy felesleges dolgokat vegyetek, a lista pedig azt, hogy „hirtelen rádöbbenjetek, mire van szükségetek”.

Forrás:
pixabay

Vásároljatok egyedül!

Ugye, ismerős, hogy ha ketten mentek, akkor belehúzzátok egymást az elcsábulás gödrébe? Egy kis nutella, egy kicsi csipsz, garnéla szósszal, csak mert olyan jól néz ki. Vagy menjetek együtt, és haladjatok a terv szerint, vagy csak egyedül induljatok neki a beszerző körútnak!

Ne dőljetek be az akcióknak!

Vagy ha mégis, akkor alaposan nézzétek meg a termékek szavatossági idejét. Attól, hogy valami konzervben van, még megromolhat idővel. Nem kell elhinni mindent a zombiapokalipszis filmekből. Bónusz, hogy az akciós termékek gyakran nem azok, csak úgy vannak tálalva.

Ne vegyetek készételeket!

Igaz, csábító, hogy a Cézár-salátát nem kell összedobnotok, de vegyétek észre: a minősége gyér, plusz magatok olcsóbban minőségibb verziót készítetek. Ne legyetek lusták! Különben is, írtunk nektek, hogyan tudjátok sokáig felhasználni a salátaleveleket, hogy ne fonnyadjon rátok!

Nézzetek felfelé és lefelé is!

A legdrágább termékek ugyanis szemmagasságban vannak, pont azért, hogy megragadja a vásárlók tekintetét. Ugyanazt megtaláljátok pár sorral feljebb vagy lejjebb sokkal olcsóbban.

Vásároljatok szezonális dolgokat

A szezonális dolgok ugyanis könnyebben elérhetőek, ezért olcsóbbak, mint a nehezebben, messzebbről beszerzett társaik. évszakonként érdemes átgondolnotok a konyhaművészeteteket is, főzzetek olcsó, szezonális alapanyagokból!

Tartsatok húsmentes napokat

Forrás:
pixabay

Tény, a hús az egyik legdrágább dolog az ételek piacán, de az egyik legtáplálóbb is. Nem azt mondom, hogy legyetek vegetáriánusok, de ne egyetek minden nap húst hússal. Annyira gazdag a gasztrokultúra, barangoljatok benne bátran!

Gondolkozzatok nagy kiszerelésben

Noha kényelmesebbnek tűnik kis adagokat venni mindenből, a nagyobb kiszerelés mindig olcsóbb. Gondolkozzatok hosszú távon! Miből fogy a legtöbb? Alakítsátok ki a heti étrendeteket úgy, hogy biztosan elfogyjon a szavatosság lejárta előtt. Ebből csak tanultok, és magatok is meglepődtök majd, mennyi mindent tudtok kihozni egy alapanyagból.

Vegyetek fagyasztott zöldségeket és gyümölcsöket!

Tévhit, hogy a fagyasztott zöldségek és gyümölcsök egészségtelenebbek lennének. Tehát ha málnára vágytok, és nincsen szezonja, vásároljatok belőle fagyasztottat! Olcsóbb, és ugyanolyan finom!