Egyéb kategória

Egy fenyő adta különleges csemege, ami az olasz ételek elengedhetetlen része

Szerencsések a mókusok, hogy ilyen finom csemegét találnak a fenyőfán: igaz, nem kis munka kinyerni a fenyőtoboz édeskés ajándékát, ami különleges csemege számunkra is.

vous - 2016.03.12.
Egy fenyő adta különleges csemege, ami az olasz ételek elengedhetetlen része

A világon mintegy száz fenyőfaj magja ehető, de csak néhány faj magja elég nagy ahhoz, hogy érdemes legyen bajlódni vele. Ugyanis igen macerás kiszedegetni a tobozból a magokat, amiket ráadásul még a manduláénál is keményebb héj véd. A magokat többnyire kézzel szedik ki és törik meg, e hosszadalmas procedúra az oka, hogy igen borsos ára van a fenyőmagnak.

Forrás:
iStock

S hogy mit készíthettek belőle? Látogassátok meg a Cookta oldalát, ahol egy szuper fenyőmagos receptet és sok más izgalmas ételt találhattok!

Miért éppen Made in Hungária?

Fenyő Miklós március 12-én ünnepli a születésnapját, ezért lett a nap témája a Made in Hungária. 2009-ben ugyanezzel a címmel film készült az életéről Szabó Kimmel Tamás főszereplésével. Az '50-es évek Amerikáját idéző rock and roll életérzésről korábban már volt szó itt a VOUS-n. Ebből a cikkből elleshetitek a legalapabb stíluselemeket, itt pedig elviszünk benneteket a csinibabák és a jampecok közé.

Ajánlott cikkek