Szerencsések a mókusok, hogy ilyen finom csemegét találnak a fenyőfán: igaz, nem kis munka kinyerni a fenyőtoboz édeskés ajándékát, ami különleges csemege számunkra is.
A világon mintegy száz fenyőfaj magja ehető, de csak néhány faj magja elég nagy ahhoz, hogy érdemes legyen bajlódni vele. Ugyanis igen macerás kiszedegetni a tobozból a magokat, amiket ráadásul még a manduláénál is keményebb héj véd. A magokat többnyire kézzel szedik ki és törik meg, e hosszadalmas procedúra az oka, hogy igen borsos ára van a fenyőmagnak.
S hogy mit készíthettek belőle? Látogassátok meg a Cookta oldalát, ahol egy szuper fenyőmagos receptet és sok más izgalmas ételt találhattok!
Miért éppen Made in Hungária?
Fenyő Miklós március 12-én ünnepli a születésnapját, ezért lett a nap témája a Made in Hungária. 2009-ben ugyanezzel a címmel film készült az életéről Szabó Kimmel Tamás főszereplésével. Az '50-es évek Amerikáját idéző rock and roll életérzésről korábban már volt szó itt a VOUS-n. Ebből a cikkből elleshetitek a legalapabb stíluselemeket, itt pedig elviszünk benneteket a csinibabák és a jampecok közé.