Ünnepi programajánló – megemlékezés, retró édességek, szupermozik

Ünnepi programajánló – megemlékezés, retró édességek, szupermozik

Reméljük, mindannyiótok kipihente magát a hosszú hétvégén, ezért ha az idő is engedni, és ha tehetitek, március 15-én látogassatok el valamelyik szabadtéri programra.

Eleget ültünk már a szobában, ezért az év első nemzeti ünnepén mozduljatok ki, és irány valamelyik ünnepi program, múzeum vagy akár egy jó mozi. Zárjátok le méltóképpen a hosszú hétvégét, és kezdjétek a hetet kipihenten és jó emlékekkel.

Mutatjuk, hová érdemes ellátogatnotok.

Programok a budai Várban

Időpont: 2016. március 15. 10:00–18:00

Elmaradhatatlan huszártábor, a gyerekeknek kézműves-foglalkozással, ügyességi versennyel kedveskednek a szervezők, de lesz tánctanítás, kiállítások, koncertek és hagyományos magyar gasztronómiai finomságok. A teljes programok itt tudjátok megnézni.

Ünnepi menet, zászlófelvonás a Kossuth téren

Időpont: 2016. március 15. 9:00

Ha részt szeretnétek venni a felvonuláson, érdemes egy kicsit korábban kelnetek. A program a nemzeti lobogó ünnepélyes felvonásával, katonai tiszteletadással kezdődik. A zászlófelvonást követően ünnepi menet indul a Magyar Nemzeti Múzeumhoz a Nemzeti Lovas Díszegység, az MH Központi Zenekar és a Hagyományőrző Huszárok Egyesületének vezetésével, amelyhez szabadon lehet csatlakozni. A menet teljes programjáról itt tudtok tájékozódni.

Díszünnepség a Nemzeti Múzeumnál

Időpont: 2016. március 15. 10:30

Az ünnepi műsorban részt vesz Paár Julianna, Gubik Petra, Varga Miklós, a MH Honvéd Férfikar, a MH BHD Budapest Helyőrség Zenekar, valamint a Magyar Állami Népi Együttes. Köszöntőt mond Tarlós István, Budapest főpolgármestere, valamint ünnepi beszédet mond Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke.

Az ünnepséget követően díszmenet indul a budai Várba. Bővebb tájékoztatást a programról itt találtok.

Retro Édesség és Marcipán Fesztivál

Időpont: 2016. március 14–15., Akvárium Klub

Ahol a felnőttek újraélhetik a gyermekkorukat, a gyerkőcök pedig megkóstolhatják, mit majszoltak szüleik az ő korukban. Édességkóstolóval, gyerekprogramokkal (arcfestés, bohócelőadás) és különleges koncertekkel várják az érdeklődőket.

Gyerünk a moziba be!

Egy nyugis ünnepre vágytok? Akkor jöhet a már jól bevált mozi!

Ha még mindig nem láttátok az Oscar-díjas Saul fiát, március 15-én még megnézhetitek, hiszen rengeteg moziban adják még a filmet. Ha nevetésre vágytok, akkor a Deadpool vagy az Ave, Cézár! a ti filmetek.

De a kicsikről se feledkezzetek meg, a Zootropolis és a Kung Fu Panda 3 nemcsak nekik lesz remek szórakozás, ti is élvezni fogjátok!