Egyéb kategória

Kapaszkodjatok meg: a tetkóktól egészségesebbek leszünk!

Szeretnétek elkerülni a bosszantó megfázást és végre megszabadulni a zsebetekben gyülemlő papírzsebkendő-kötegektől? Akkor ideje tetováltatnotok!
vous - 2016.03.14.
Kapaszkodjatok meg: a tetkóktól egészségesebbek leszünk!

Nem vicc! Ha eddig még vacilláltatok a tetoválás kapcsán, akkor jó hírünk van. Az American Journal of Human Biology új kutatásából kiderült, hogy a tetoválás során szerzett stressz erősíti az immunrendszert – írja a Huffington Post.

A kutatás kimutatta, hogy az első tetováláskor jelentkező stressz csökkenti az antitestek immunglobulinját és fokozza a kortizolszintet, ami a stresszhormont jelenti a szervezetünkben. Ha magas a kortizolszintünk, sokkal energikusabbak leszünk, így a szervezetünk is ellenállóbb lesz a kórokozókkal szemben.

Forrás:
pixabay.com

Az Alabamai Egyetem docense, Christopher D. Lynn a következőkkel igazolja a kutatás eredményét:

Amikor izgalomba kerül a testünk, akár edzéssel akár tetoválással, a megemelkedett kortizol elnyomja az immunrendszer válaszadó képességét. A szervezetünk ilyenkor ugyanúgy reagál, mint a nátha esetén, ezáltal ellenállóbb lesz a bacilusokkal szemben.

Na, kedvet kaptatok a tetováláshoz?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
Otthon
Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
vous - 2024.04.23.
A légies és tetszetős napvitorlák nagy népszerűségnek örvendenek mind a lakóházak, mind az éttermek, kávézók teraszainak árnyékolására, ugyanis nagy és akár szabálytalan alakú területek tökéletes napvédelmét biztosítják.