Egyéb kategória

Kötelező férfias elemek a női ruhatárban – dögösebbek lesztek, mint gondolnátok!

Bizonyára mindenkinek megvan az a tipikus filmes jelenet, amikor egy szerelmes éjszaka másnapján a főhősnő a férfi fehér ingjét viselve fogyasztja el a reggelijét. Elég csak Julia Robertsre gondolni a Micsoda nő!-ből. Sajnos a valóságban ritkán van kéznél a férfi frissen vasalt fehér ingje, amit teljes természetességgel magunkra ölthetünk, de a filmesek nem véletlenül vetik be ezt a jelenetet újra és újra. Van abban valami nagyon vonzó, ahogy egy maszkulin, szigorú ruhadarabot egy nő visel.

vous - 2016.03.17.
Kötelező férfias elemek a női ruhatárban – dögösebbek lesztek, mint gondolnátok!

A titok abban rejlik, hogy a klasszikus férfiruhák határozottságot, erőt sugároznak. Ha egy nő visel ilyesmit, akkor képzeletben hasonló tulajdonságokkal ruházzuk fel. Ám nőiségéből adódóan ez a határozottság finom lágysággal, pimaszsággal, érzékiséggel keveredik. Ez a kontraszt igazán működik, a tervezők is előszeretettel emelik be a kollekcióikba a férfias elemeket, a siker ugyanis garantált.

Legyetek bátrak, de egyben szolidak!

Ha irodai környezetben dolgoztok, ahol kötöttebbek az öltözködési szabályok, ne aggódjatok, ez az ideális hely arra, hogy kiéljétek a kísérletező kedveteket. Tűnjetek ki az unalmas kiskosztümök és unásig ismétlődő uniformizált szettek közül. Úgy is lehettek bátrak, hogy szolidak maradtok.

Korábban már olvashattatok arról, hogy hogyan öltözködhettek a férfiosztályról vagy a fiútesótok szekrényéből. Most ahhoz adunk néhány ötletet, hogy milyen férfias, ám nők számára készült ruhadarabokat emelhettek be a ruhatáratokba úgy, hogy szupernőies hatást érjetek el vele.

Ezek a ruhadarabok általában klasszikus, letisztult vonalvezetésűek, ezért amikor egy öltözéket próbáltok összeállítani belőlük, tartsátok szem előtt az egyszerűséget és a nagyvonalúságot. Ne vesszetek el a részletekben, koncentráljatok az összhatásra, és arra, hogy erről semmi ne vonja el a figyelmet. Ez nem azt jelenti, hogy el kell felednetek a kiegészítőket, sőt bátran kísérletezzetek velük. De válasszatok hatásos, egyszerűbb megjelenésűeket!

Színek, anyagok, minták

A fekete-fehér színkombináció minden stílusos nő ruhatárában elengedhetetlen. Ha a férfias irányvonalat követitek, ne feledkezzetek meg a szürkés és barnás színárnyalatokról, és a földszínekről sem.

A hajszálcsíkos szövetek vagy apró mintás anyagok örök érvényűek. A pöttyös textilekkel pedig egy kis játékosságot csempészhettek a visszafogott öltözéketekbe.

Játsszatok a fényes és matt anyagok kontrasztjával is. Például egy nadrágkosztümöt szuperül fel tudtok dobni egy fényes lakkcipővel vagy táskával.

Oversize darabok

Az oversize a tervezők egyik kedvence. Évről évre viszontláthatjuk az üzletekben. Aki eddig idegenkedett tőle, mondván hogy elrejti az alakot, annak azt tanácsolom, hogy kombinálja olyan ruhákkal, amik kiemelik a test bizonyos részeit. Nagyon hatásos, ha szűk nadrággal vagy ceruzaszoknyával párosítotok egy ilyen kabátot.

Alapszabály, hogy egyszerre ne mutassatok meg mindent. Így lehet a megjelenésetek titokzatos és elegáns. Az oversize elemek kiválóak erre. Alacsony lányoknak kevésbé ajánlott, mert aránytalanul nagynak fognak hatni rajtuk ezek a darabok.

Kosztüm és mellény

A nadrágkosztüm egy modern, felnőtt nő ruhatárának elengedhetetlen része. Úgy gondolom, meg kell rá érni, hogy úgy érezzük, be kell szereznünk egyet. Választhattok klasszikusabb formát, vagy akár duplasoros, nagy zsebekkel díszített blézerfazont is. A legsikkesebb hatást akkor érhetitek el, ha lapos cipő helyett magas sarkút viseltek hozzá. Így vihettek egy kis nőies csavart a férfias hangulatba. A mellény is jó választás, főleg ha a nadrágotok anyagából vagy apró mintás anyagból készült. Viseljétek blúz felett, sőt akár még blézerrel is.

Blúz

Forrás:
Cséfalvay Fanny

Egy fehér blúzt viselő nő véleményem szerint erőt és magabiztosságot sugall, pláne, ha tudja, mivel kombinálja azt. Nyakkendővel vagy kendővel viselve extra sikkes hatást érhettek el, míg nadrágtartóval viselve játékosságot mutat. Lágyítsátok a határozottságát nőies elemekkel, például gyöngysorokkal, hosszú nyakláncokkal, masnis kiegészítőkkel.

A mintás blúzokat sem kell elfelejtenetek. A fekete-fehér csíkosat párosítsátok élénk színű kiegészítőkkel. Ha színes mintát választotok, akkor az öltözéketek többi része legyen egyszínű. A blúzotok legyen akár szűkebb vagy bővebb szabású, magas derekú, szűk vagy egyenes vonalú nadrágokkal mutat a legjobban.

Kalap, táska, cipő

A tavaly őszi szezonban kezdték meg intenzív hódításukat a nagy karimájú vagy klasszikus formájú kalapok. Ajánlom őket mindazoknak, akik még hatásosabbá akarnak tenni egy férfiasan nőies szettet. A kalap lehet a ruhával megegyező színű is, de választhattok hasonló árnyalatút vagy teljesen eltérőt is. Egy kalapból úgy tudtok többet csinálni, ha feldíszítitek. Rövidáruboltokban tudtok szatén- és horgolt csipke szalagokat vásárolni, de díszíthetitek tollakkal is, vagy éppen a kedvenc kitűzőitekkel, esetleg nagy textilvirágokkal.

A maszkulin öltözethez kiváló kiegészítő a borítéktáska, a hazai tervezők kínálatában ma már rengetegfélét be tudtok szerezni, az egyszerűbbektől a metálfényű és színes darabokig.

Cipőnek válasszatok a férficipőkhöz hasonló félcipőt, balerinát vagy magas sarkút.

Haj

A maszkulin hatást fokozhatjátok férfias hajviselettel, például egyenes, hátrasimított frizurával, amely szabadon hagyja a füleket. A klasszikus konty, a szoros lófarok és a nőies fonások is nagyszerű kiegészítők lehetnek. Természetesen a laza hullámokat és a göndör tincseket sem kell szabotálni, ezek üdítő kontrasztot alkothatnak a szigorúbb vonalvezetésű öltözéketekkel. A hajpántokat, kendőket is ajánlom, élénk színekben vagy mintákkal.

Smink

A sminketekben is jó, ha a klasszikus irányt követitek. Elő a szemhéjtussal, a fekete szemceruzával és a piros rúzzsal! Készítsetek füstös szemeket, húzzatok határozott tusvonalakat. Fontos, hogy ne essetek túlzásba, a kevesebb ez esetben is sokkal több lehet.

Ha nyitottak vagytok az öltözködésben rájöttök, hogy mennyi lehetőségetek van. Érdemes követni a férfitrendeket is, mert soha nem tudhatjátok, mi fog megihletni benneteket a következő alkalommal. Ha jól érzitek magatokat abban, amit viseltek, a kisugárzásotok a legférfiasabb öltözéket is ellenállhatatlanul sikkessé teszi majd.

Kísérletezésre fel, bátran mossátok el a határokat a férfi- és női divat között!

Ajánlott cikkek