Egyéb kategória

A 30 az új 80? Olivia Wilde a kora miatt bukta A Wall Street farkasa szerepet

Mi számít fiatalnak és mi öregnek? Relatív… Mindenki annyi idős, amennyinek érzi magát. Nektek sem esne jól, ha egy munkát a korotok miatt nem kapnátok meg. A csúf igazság azonban az, hogy ilyesmi előfordulhat még Hollywoodban is. Pontosan ez történt Olivia Wilde-dal A Wall Street farkasa castingján.
vous - 2016.03.17.
A 30 az új 80? Olivia Wilde a kora miatt bukta A Wall Street farkasa szerepet

Olivia Wilde már rutinos, ha castingokról van szó, de valószínűleg meglepte, amikor A Wall Street farkasa válogatásán azzal szembesítették, hogy túl öreg a szerephez. A 32 éves színésznőt, aki egyébként huszonéveseket megszégyenítő külsővel rendelkezik, ezzel a nem túl kifinomult jelzővel illették az indoklásban, mikor bejelentették neki, hogy más kapja a női főszerepet Leonardo DiCaprio mellett. Wilde pedig pontosan tudja, hogy ez egyenlő azzal, hogy nem elég bohókás és fiatalos az alakítása – írja a The Frisky.

Ám mi tudjuk, Olivia remek formában van, az Instagramja legalábbis erről tanúskodik!

We may look polite but we are both trained assassins. @michaelkors @naomiwatts

Olivia Wilde (@oliviawilde) által közzétett fénykép,

Érdekes és még inkább nyomasztó tény, hogy sokszor 15–20 éves színészpalántákat látunk a filmvásznon a női szerepekben, akiknek az a legnagyobb színészi alakításuk, hogy idősebbnek látszódnak a képernyőn. Miközben ők el akarják hitetni, hogy valójában 10 évvel idősebbek a szerepük szerint, a 30 éves színésznők jó, ha kapnak egy-két szerepet, amiben 40-es nőket játszhatnak, vagy már mellőzik őket és végül kiöregednek a szakmából.

Felmerül a kérdés: tegyenek azért a színésznők, hogy fiatalabbnak tűnjenek? Plasztika? Kezelések? Krémek? Vagy álljanak a sarkukra és vállalják fel a ráncaikat, a nőies vonásaikat? Mi a helyzet a méltósággal megöregedéssel? Ha a mai színésznők 30 évesen nem kapnak szerepeket és botoxra, plasztikára kényszerülnek a fiatalos külső látszata miatt, akkor a jövőben vajon számíthatunk olyan zseniális alakításokra, mint amilyen Helen Mirrené volt A királynő című filmben? Vagy az idős karakterek végleg eltűnnek majd a képernyőről?

Szerintetek a 30 öregnek számít?

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
Otthon
Egységes és tetszetős összkép – a lakás berendezése elemes bútorokkal
vous - 2024.04.26.
Az esztétikum, a rendezettség és a harmónia rendkívül fontos egy lakás berendezése szempontjából. Akkor tudjuk igazán jól érezni magunkat otthonunkban, ha nemcsak praktikus és kényelmes, hanem tetszetős is egyben.