Egyéb kategória

Készítsétek el az igazi örömfelelős menüt a boldogság napján!

Igen, március huszadikán illik mindenkinek boldognak lenni. Az ENSZ úgy gondolta, hogy a boldogságnak is legyen világnapja az évben. Pedig jobb lett volna, ha inkább szomorúságnapot rendelnek el, az összes többin pedig örülnénk. Ditte, a Cookta szerzőjének írása következik.

vous - 2016.03.20.
Készítsétek el az igazi örömfelelős menüt a boldogság napján!

Az a helyzet, hogy muszáj kimondanom az elcsépelt tényt: a boldogságot sosem a külső körülményekben, hanem belül kell keresni. Nem kell hozzá más, csak lelki béke, megelégedettség azzal, ami van, és emberek, akik szeretnek és akiket szerethetünk. Egy indiai bölcs egyszer azt mondta: ha nem tetszik a világ, változtasd meg önmagad. Igenis lehet elhatározásból, ha úgy tetszik, izomból boldognak lenni.

Lehet örülni esőnek, napfénynek, madárcsicsergésnek, egy finom kalácsillatnak az utcán, egy édes íznek, egy mosolynak, egy érintésnek, egy halvány kis rügynek a fán.

És mivel egy haspárti, sütős-főzős, finomságokat kedvelő oldal szerzője vagyok, álljon itt néhány tipp, hogy milyen falatkák tehetik még boldogabbá amúgy is boldog lelkiállapotunkat a boldogság napján! Bármilyen étel, ami serkenti az endorfintermelést, kiváltja belőlünk az örömérzetet. Az endorfin egyébként az agyban termelődő fehérje, ami a fájdalomcsillapításért és az örömérzetért felel. Vannak olyan ételek és italok, amik hatására több endorfint termelünk.

Ha kíváncsiak vagytok az örömfelelős menüre, látogassátok meg a Cookta oldalát, ahol sok más izgalmas ízzel ismerkedhettek meg!

Ajánlott cikkek