Egyéb kategória

Az álmok igenis valóra válnak: egy hallássérült lányból is lehet sikeres táncos

Minden élettörténetet imádok, ami azt bizonyítja, hogy a lehetetlen mint olyan nem létezik, és sok kitartással bármilyen álomból valóságot lehet varázsolni. A tajvani táncoslány története pedig azért áll különösen közel a szívemhez, mert olyan dolgot cáfolt meg, amit nagyon sokan kőbe vésettnek hisznek.
vous - 2016.03.18.
Az álmok igenis valóra válnak: egy hallássérült lányból is lehet sikeres táncos

Ez a tény pedig az, hogy egy hallássérült soha nem táncolhat. És egyébként folytathatnám a sort: soha nem beszélhet, nem énekelhet, nem csinálhat semmi olyasmit, amihez hallani kell. Márpedig hallani a hallók szerint mindenhez kell, és olyan jó, hogy erre mindig rácáfolnak a hallássérültek!

Lin Ching Lannek mindig azt mondták, mikor kislánykorában táncolni próbált, és áhítattal nézte a táncoló lányokat, hogy mivel súlyos hallássérült, belőle soha nem lehet táncos, mivel nem hallja a zenét. Ettől nagyon elszomorodott, és különféle kérdésekkel gyötörte magát:

Miért nem hallok? Miért nem táncolhatok? Csak azért, mert nem hallok, az azt jelenti, nem is tudok táncolni?

– írta a Mashable magazinnak, és szerencsére nem adta fel az álmát. Rájött, hogy a parkettán keresztül érzi a zene rezgését, és ennek a segítségével és rengeteg gyakorlással ma már hallássérülteket tanít táncolni. Hát nem csodálatos?

Én is írtam már nektek, hogy ne féljetek táncolni, ha már egy hallássérült is képes elengedni magát a táncparketten, és most azt is mondom, soha, de soha ne higgyétek el, ha valaki azt mondja nektek: nem vagytok rá képesek!

A táncos egyébként a SK-II kozmetikai márka kampányában vett részt, amiben olyan nőket mutatnak be, akik kitartóan, keményen küzdenek egy-egy nemes célért. Azt hiszem, Lin megérdemelten került be közéjük, hiszen táncos múltja mellett egy film főszereplőjeként is megállta a helyét.

Ajánlott cikkek