Egyéb kategória

Kérdések, amiket tegyetek fel magatoknak, gyerekvállalás előtt

Nem számít, mióta vagytok együtt a pasitokkal, egy éve vagy tíz éve, ha harmonikusnak tűnik a kapcsolatotok, akkor biztosan nektek is gyakran felteszik a kérdést: na és mikor jön a baba?
vous - 2016.03.20.
Kérdések, amiket tegyetek fel magatoknak, gyerekvállalás előtt

Azonban ez nem ilyen egyszerű. Az, hogy boldog párkapcsolatban éltek, még nem jelenti azt, hogy készen álltok a gyereknevelésre. Szóval mielőtt válaszolnátok, mindenképpen tegyetek fel magatoknak is pár kérdést.

1. Tényleg készen álltok?

Az igazi boldogság akkor jön el, ha megfelelő időben és kellő magabiztossággal hozzátok meg a döntéseiteket, aminek alapfeltétele, hogy teljesen tisztában legyetek azzal, hogy kik vagytok és mit akartok. A gyerekvállalás nagyon komoly döntés, ami az egész család életét megváltoztatja. Ezért alaposan gondoljátok át, hogy készen álltok-e rá, vagy csak a társadalom hatására érzitek úgy, hogy itt az ideje egy kisbabának.

2. Tisztában vagytok azzal, hogy mit kell feladnotok?

Egy kisbaba hatalmas változást jelent, nem önzőség az, ha előbb magatokkal szeretnétek foglalkozni. Megvalósítottátok már az álmaitokat, amiket egy kisbaba mellett nehéz lenne? Utazgattatok? Nem akartok még tanulni? Mi lesz a karrieretekkel? Kiélveztétek a fiatalságotokat?

Forrás:
pixabay.com

3. Nem csak azért vállaltok gyereket, hogy helyrehozzátok a kapcsolatotokat?

Sokszor hallhattunk már olyat, hogy a nők abban reménykedtek, hogy egy baba helyrehozhatja az instabil kapcsolatukat. Ez sajnos nem mindig történik így. Bizonyosodjatok meg arról, hogy a párotok is készen áll-e erre a komoly lépésre, mielőtt a gyerekvállaláson gondolkodtok.

4. Hogy képzelitek el a jövőtöket?

Nyilván a baba lesz a legfontosabb a jövőben, de azért nem árt jó előre eltervezni, hogy mit szeretnétek még elérni a gyerektől függetlenül. Minél előbb kitűzitek a jövőbeli célokat, elvárásokat magatokkal szemben, annál biztosabb az, hogy sikeres jövő áll előttetek.

5. Mindenetek megvan ahhoz, hogy biztosítsátok a gyerekneveléshez szükséges feltételeket?

Lássátok tisztán a dolgokat! Egy gyerekhez rengeteg idő és energia kell, na és persze az anyagiakra is gondoljatok. Amellett, hogy a gyerekvállalás a világ egyik legcsodálatosabb dolga, egyben a világ legnehezebb feladata is.

Ajánlott cikkek