Egyéb kategória

Nem is gondolnátok: az autótok színével csökkenthetitek a balesetek esélyét

Mivel a színek mindig jelen vannak az életünkben, hajlamosak vagyunk elfelejteni, mekkora jelentőségük van. Azonkívül, hogy gyógyítanak, feldobják a szürke napokat, még akár vigyázhatnak is ránk. Gondolok itt például arra, hogy nem mindegy, milyen színű autóban ülünk. Na nem azért, mert a piros szexibb, a fekete meg férfiasabb, hanem mert egyes autószínekkel csökkenthetjük a balesetek kockázatát.

vous - 2016.03.21.
Nem is gondolnátok: az autótok színével csökkenthetitek a balesetek esélyét

„Mutasd az autód, megmondom, ki vagy!”

Ahogy állítólag az alvópózunk, az orrunk, úgy a kedvenc autónk színe is sok mindent elárulhat rólunk. Utánajártam, mi minden lehet jellemző egy adott színű autó vezetőjére. S hogy mennyire igazak? Döntsétek el ti!

  • Fekete – klasszikus, konzervatív, magabiztos
  • Fehér – maximalista, közvetlen, nyugodt, igényes
  • Piros – energikus, szenvedélyes, érzéki
  • Zöld – karrierista, józan gondolkodású, nyugodt
  • Kék – magabiztos, csendes, megbízható
  • Ezüst – nyugodt, hűvös, elegáns

Forrás:
iStock

Válasszatok megfontoltan, és kerüljétek el a baleseteket!

Azon túl, hogy betekintés engedhet személyiségünkbe négykerekűnk színe, sok minden mást is befolyásolhat. Például egyes közlekedési helyzetek kimenetelét is, ugyanis több nemzetközi felmérés statisztikái szerint az autónk színe segíthet elkerülni a baleseteket.

Habár egy közúti baleset számos egymástól független tényezőtől is függ, az autó színének komoly jelentősége lehet. A felmérések szerint az egyik legbiztonságosabb szín a fehér, ugyanis az különbözik legjobban környezetétől, így könnyebben észlelhető egy ilyen autó, a baleset pedig máris elkerülhető. Természetesen a kockázat mértéke nagyban függ attól, hogy nappali vagy éjszakai fényviszonyokról beszélünk, de több statisztika szerint is nagyobb az esélye a balesetre egy fekete, szürke vagy kék autót vezető sofőrnek.

Érdemes tehát autóvásárlás előtt megfontolnunk, milyen napszakban használjuk majd leginkább az autót, és az alapján választani. Az autóválasztás mellett azonban elengedhetetlen a fokozott odafigyelés. Figyeljünk magunkra és társainkra egyaránt!

A legnépszerűbb autószínek

A Porsche Hungáriát kerestük meg, hogy megtudjuk, melyik színű autókat viszik haza leggyakrabban a vásárlók. Az eredmény pedig nem meglepő, íme a dobogósok:

  1. fehér
  2. fekete
  3. szürke/ezüst

Ajánlott cikkek