Egyéb kategória

„Élünk, de ki se merünk menni” – Friss hír Brüsszelből

Kedd reggel több robbantás történt a belga fővárosban, Brüsszelben. Két detonáció volt a repülőtéren, és a metróban is robbantottak. Olvasónk, Fruzsina a robbanásban érintett megálló közelében dolgozik, ő írt nekünk egy rövid levelet.
vous - 2016.03.22.
„Élünk, de ki se merünk menni” – Friss hír Brüsszelből

Mint arról mi is beszámoltunk, kedd reggel robbanások rázták meg Brüsszelt. A helyi tévé értesülései szerint 13 ember meghalt és sokan megsebesültek. A városban leállt a közlekedés, miután nemcsak a reptéren, de a metróban, a Maalbeek megállónál is robbantottak. Brüsszelben élő olvasónk a közelből írt nekünk levelet:

Élek. A Maalbeek melletti szomszéd metrónál dolgozom a mecsettel szemben, ki sem merünk menni, épp abban bízunk, hogy a mecset miatt minket pont békén hagynak.

Forrás:
AFP / Europress Fotóügynökség

Közel vannak az EU-intézmények, igaz, de a mecset pont szemben van. Amúgy a támadásokról a mecset gondnokától értesültem, mert reggelente a mecset macskáját szoktam simogatni. Nagyjából 20 perccel és egy megállóval a robbantások előtt szálltam le, szóval a gondviselés nagyon vigyázott rám.

Egyébként ez jellemző: ateista, keresztény és muszlim összetart a bajban, aki nem terrorista, hanem civil

– írja Fruzsina, akitől fotókat is kaptunk a mecsetről és az épület macskájáról is.

Ajánlott cikkek

Top cikkek

Világ

Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
Világ
Végre hazánkban is kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben a visszaváltható cserepalackos ásványvíz
vous - 2024.04.22.
A fenntartható ásványvízfogyasztás iránt egyre növekszik a kereslet Magyarországon. Eközben az év elején bevezetett visszaváltási rendszer akadozik, a beszerelt automaták többsége szinte üres. Az első negyedév alatt emiatt csak PET-palackból 400 millió fogyhatott el, amelynek kétharmada nem hasznosul újra. A környezettudatosság szempontjából így fontos állomás, hogy az első cserepalackos ásványvíz áprilistól az Interspar és a Príma szelektált üzleteiben is országszerte kapható. Az átlagosan 25-ször újratölthető palackos Oonly ásványvizet január közepén kezdte el gyártani pannonhalmai üzemében a magyar márka, amely a jelenleg ismert egyik legkörnyezetkímélőbb megoldás a hazai piacon.

Otthon

Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
Otthon
Hogyan és mivel fixáljuk a népszerű napvitorlákat?
vous - 2024.04.23.
A légies és tetszetős napvitorlák nagy népszerűségnek örvendenek mind a lakóházak, mind az éttermek, kávézók teraszainak árnyékolására, ugyanis nagy és akár szabálytalan alakú területek tökéletes napvédelmét biztosítják.