„Élünk, de ki se merünk menni” – Friss hír Brüsszelből

„Élünk, de ki se merünk menni” – Friss hír Brüsszelből

Kedd reggel több robbantás történt a belga fővárosban, Brüsszelben. Két detonáció volt a repülőtéren, és a metróban is robbantottak. Olvasónk, Fruzsina a robbanásban érintett megálló közelében dolgozik, ő írt nekünk egy rövid levelet.

Mint arról mi is beszámoltunk, kedd reggel robbanások rázták meg Brüsszelt. A helyi tévé értesülései szerint 13 ember meghalt és sokan megsebesültek. A városban leállt a közlekedés, miután nemcsak a reptéren, de a metróban, a Maalbeek megállónál is robbantottak. Brüsszelben élő olvasónk a közelből írt nekünk levelet:

Élek. A Maalbeek melletti szomszéd metrónál dolgozom a mecsettel szemben, ki sem merünk menni, épp abban bízunk, hogy a mecset miatt minket pont békén hagynak.

Forrás:
AFP / Europress Fotóügynökség

Közel vannak az EU-intézmények, igaz, de a mecset pont szemben van. Amúgy a támadásokról a mecset gondnokától értesültem, mert reggelente a mecset macskáját szoktam simogatni. Nagyjából 20 perccel és egy megállóval a robbantások előtt szálltam le, szóval a gondviselés nagyon vigyázott rám.

Egyébként ez jellemző: ateista, keresztény és muszlim összetart a bajban, aki nem terrorista, hanem civil

– írja Fruzsina, akitől fotókat is kaptunk a mecsetről és az épület macskájáról is.