Egyéb kategória

Riasztó betegség: bármit evett a lány, terhesnek tűnt utána

Biztosan ti is hallottatok már arról a kínos, de mégis mosolyt fakasztó helyzetről, amikor egy molett nőtől megkérdezik: hányadik hónapos kismama vagy. Nos, Skóciában él egy lány, Rachel Harley, aki önhibáján kívül, valahányszor csak eszik, terhesnek tűnik. Ismerjétek meg az ő történetét.
vous - 2016.03.24.
Riasztó betegség: bármit evett a lány, terhesnek tűnt utána

El tudjátok képzelni az életeteket úgy, hogy nem ti kontrolláljátok az egészségetek és a testetek működését? Hiába tartotta be a diéta szabályait Rachel Harley, visszatérő fájdalmaktól szenvedett. A lány minden étkezés után úgy nézett ki, mint a várandós kismamák. Miért? Mert hasüregi összenövése volt – derül ki a YourTango cikkéből.

A hasüregi összenövést előidézheti egy korábbi hasi műtét vagy gyulladás, akár a hegesedési folyamatok következménye is lehet.

Rachel a betegség kezdetén egyszercsak rosszul lett. Több doktornál járt, átesett megannyi vizsgálaton, ám diagnózist egyikük sem adott. Végül kés alá feküdt, és fény derült az igazságra. Az ok egy korábbi vakbélgyulladás szövődményének eredménye: hasüregi összenövés.

Forrás:
https://youtu.be/gYqV31Tw5ZM

Úgy tűnt, sebészeti beavatkozással megoldottak mindent, ám a probléma visszatért. Ráadásul most a fájdalom mellé látvány is társult. Abból kifolyólag, hogy további kár keletkezett a beleiben, a gyomrában, az epehólyagjában és egyéb szerveiben, az ételek, amiket elfogyasztott, akadályok lettek a hasában. Ettől pedig minden étkezés után a hasa felpuffadt, mintha várandós lenne.

Rachelnek sikerült végül crowdfundinggal – közösségi finanszírozással – Skóciából Londonba utaznia, ahol egy specialista kezelte. Most jól van, és micsoda véletlen: jelenleg szülészettel kapcsolatos tanulmányokat folytat.

A lány történetéről videót is forgattak, amit itt megnézhettek:

Ajánlott cikkek