Egyéb kategória

A lakásnak ugyanolyan szüksége van a tavaszi megújulásra, mint nektek

Nincs időtök a munka mellett eleget lenni a szabadban? Kívül-belül vágytok a tavaszi megújulásra? Csempésszétek hát be a természetet az otthonotokba!

vous - 2021.03.27.
A lakásnak ugyanolyan szüksége van a tavaszi megújulásra, mint nektek

Ahogy beköszönt a jó idő, szeretjük magunkat körbevenni harsány színekkel, mintákkal, virágokkal, fénnyel. Ilyenkor képtelenség elmenni egy virágstand mellett úgy, hogy ne térjünk haza egy óriási csokorral. A piacról úgy, hogy ne legyen tele a kosarunk idényzöldséggel, gyümölccsel. Ilyenkor a lakberendezési üzletek is tele vannak szebbnél szebb kiegészítőkkel, ne fogjátok vissza magatokat! Csábuljatok el! Jobb kedvvel töltitek majd otthon a reggeleket és estéket.

Objektum doboz

600

Legyen szuperhangulatos az otthonotok ősszel fillérekből – úgy, hogy még pénzt is spórolhattok vele!

Túl sok pozitív érvet nem tudok felsorolni a hideg mellett, talán csak az otthoni bekuckózás örömét, noha ezt is csak azért élvezzük, mert bemenekülhetünk valahova a cudar idő elől. De mindenképp pozitívum, hogy legalább ott vannak a kockás, illetve szőrös plédek, pihe-puha párnák, a forróbbnál forróbb kakaók, teák és forralt borok. Ha igazán meleg és hangulatos enteriőrre vágytok az ősz beköszöntével, mutatjuk, hogyan érhetitek el egyszerűen és költséghatékonyan a favágó stílust!

A lakásunknak is ugyanannyira szüksége van a tavaszi megújulásra, ahogyan nekünk.

Boruljon virágba a lakás!

Nem kell nagy dolgokra gondolni! Egy színes váza, egy virágos párna, madaras tányérok vagy lámpabúrák már meg tudják adni a tavaszi alaphangulatot a lakásotokban.

Gondoljátok végig, hol érzitek jól magatokat. Az erdőben, réten/mezőn, tóparton vagy a tenger mellett? Ha a válasz megvan, célzottan keressétek az üzletekben azokat a darabokat, amelyek felidézik nektek a természet bájait!

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Objektum doboz

Levelek, madarak minden mennyiségben!

Ha az erdő szerelmesei vagytok, részesítsétek előnyben a fából készült és fonott kiegészítőket, a leveles és virágos motívumokat. Mindegy, hogy egy szép európai vagy egy egzotikus ország erdejét veszitek alapul. A lényeg, hogy egy „stíluson” belül maradjatok! Ne keverjétek a pálmalevelet a gombás nyomatokkal, ahogyan a fenyőerdő hangulatát se a harsány rózsaszín flamingós mintákkal! Ha a tengerért vagytok oda, válasszátok a korallos, halas és egyéb tengeri állatos dizájnokat, kavicsokat, kagylókat. Bármit, ami számotokra visszaadja ezt a hangulatot.

600

Ha nyár, akkor navy stílus – Csempésszétek be a vízpartot a lakásba!

Ebben a rekkenő hőségben szinte semmi másra nem vágyunk, mint egy nagy pohár hűsítő italra, és persze a vízpartra. Sajnos a dolgos hétköznapokon nem nagyon jut időnk a munka mellett egy kis pancsolásra, sőt – ilyen-olyan okokból – a hétvégékből is igen kevés idő marad a kikapcsolódásra.

Ezért ha szeretnétek otthon is úgy érezni magatokat, mintha nyaralnátok, nem kell mást tennetek, mint egy-két olyan lakberendezési kelléket beszereznetek, amelyek megidézik nektek a vízpartot. Erre pedig a legalkalmasabb stílus a navy – azaz a tengerészstílus.

  • Szerezzetek be izgalmas tapétákat! Nem kell, hogy az egész falat lefedjétek vele, elég, ha egy-két csíkot használtok. Vagy vágjatok le a tapétából nagyobb darabokat, és keretezzétek be!
     
  • Keverjétek a különböző mintákat a párnákon, függönyön, szőnyegeken! Az erdőben sem egyfajta virág nő, merítsetek inspirációt a természet színeiből és formáiból, így jóval egyszerűbb dolgotok lesz a színek és minták keverésében.
     
  • Saját ülőkét is készíthettek. Szerezzetek farönköket, vágjátok őket méretre, dobjatok rá egy párnát, és máris kész az ülőalkalmatosság!
     
  • Vegyetek szobanövényeket, rendezzétek őket el a szoba egyik sarkában, és kész is a tavaszi oázis.
     
  • Rendezgessetek el egy nagy tálban kagylókat, csigákat és homokot, vagy tegyetek bele vizet, orchideákat, mécseseket.

Szerezzetek be valami újat!

Már egy-egy tárgy is rengeteget javít egy lakás összképén. Ha kedvet kaptatok, nézzétek meg az összeállításunkat, és szemezgessetek a szuper holmik között!

1. Papagájos díszpárna – F&F Home 2. Mintás ágynemű – Zara Home 3. Madár szobor – IDdesign 4. Medúzás levélnehezék – Zara Home 5. Virágos poháralátét – H&M Home 6. Katicás bögre – Zara Home 7. Korallos könyvtámasz – Zara Home 8. Dombormintás váza – H&M Home 9. Kaktuszos díszpárna – F&F Home

Ajánlott cikkek